Lemon Sorbet The One!!!
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
Lemon Sorbet
- varianta pentru masina de inghetata – recipe by David Lebovitz625 ml apa
200 g zahar
2 lamai
250 ml suc fresh de lamaie (aprox 6 lamai)
Intr-un vas non reactiv se amesteca 125 ml apa si zaharul. Se dau cele 2 lamai prin razatoarea fina si se adauga coaja de lamaie in vas. Se pune pe foc, amestecand din cand in cand, pana se dizolva tot zaharul.
Se ia vasul de pe foc si se adauga inca 500 ml apa. Se raceste amestecul si se pune la frigider (racire perfecta).
In sirop se adauga sucul fresh de lamaie, apoi se transfera in masina de inghetata, si se respecta instructiunile producatorului. Pentru masina noastra, a trebuit sa-l tinem la racit/amestecat aprox 25 minute.
Sincer, este minunat imediat ce a fost scos din masina… Dupa ce sta prea mult in congelator, nu mai are consistenta perfecta…Lemon Sorbet
- varinata fara masina de inghetata -Ne trebuie in plus 1 albus de ou.
Se amesteca siropul rece si sucul de lamaie si se toarna intr-o cutie ce poate fi pusa in congelator. Se lasa in congelator aprox 4 ore, cat sa nu inghete foarte, foarte tare (depinde de congelator).
Se bate albusul pana devine spuma.
Se pune intr-un blender sorbetul semi inghetat si se amesteca bine. Se transfera din nou in vasul pentru congelator. Se incorporeaza spuma de albus si se mai tine la congelator o ora.
Sorbete de limon con vodka – Spanish way
Puneti intr-o cupa de sampanie sorbet de lamaie si lasati cam 1 deget liber fata de marginea paharului. Umpleti cu Vodka. Digestiv delicios!