contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lemon Sorbet The One!!!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Atat de simple si atat de delicioase mi s-au parut retetele descrise de Crazy Mother Cooker pe blog, incat m-am hotarat sa incerc. In mod special ma interesa  sorbet-ul de lamaie, dar si minunile de sorbet pe care le savuram in Provence: rozmarin, verveine, violete… Am cumparat masina de inghetata, Cuisineart ICE30BCU, cartea de inghetata a lui David Leibovitz si am trecut la treaba. Sigur am inceput cu sorbet de lamaie :) .  Am respectat reteta intocmai si am tinut sorbetul in aparat aprox 25 minute, pana cand am obtinut consistenta dorita. A doua oara, am inlocuit zaharul normal cu zahar praf (mai mult de nevoie, pt ca nu aveam altul:)) si am obtinut un sirop mult mai onctuos, o nebunie… Chiar pun reteta deoparte pentru  prajituri cu lamaie. A fost o nebunie!!! Cel mai bun lemon sorbet ever!
Exista si cateva “issues” ale acestei masini, din punctul meu de vedere: piesa care “ingheata” inghetata/sorbetul  trebuie sa stea la congelator  14 ore si trebuie bine dezghetata inainte (loooong waiting time);  cantitatea de inghetata este destul de mica, pentru niste sorbet obsessed people like us, deci mai mult de 6 persoane = portii mici = :( . In plus, odata pusa in congelator, inghetata/sorbetul isi schimba consistenta si nu mai este acelasi lucru, de aceea recomand sa le  mancati (cat puteti) fresh, proaspat scoase din aparat…
Noi l-am savurat atat simplu, la sfarsitul mesei, cat si spanish way, sorbet de lamaie cu vodca. Mmmmm

 

Lemon Sorbet

- varianta pentru masina de inghetata –
recipe by David Lebovitz

625 ml apa

200 g zahar

2 lamai

250 ml suc fresh de lamaie (aprox 6 lamai)

Intr-un vas non reactiv se amesteca 125 ml apa si zaharul. Se dau cele 2 lamai prin razatoarea fina si se adauga coaja de lamaie in vas.  Se pune pe foc, amestecand din cand in cand,  pana  se dizolva tot zaharul.

Se ia vasul de pe foc si se adauga inca 500 ml apa. Se raceste amestecul si se pune la frigider (racire perfecta).

In sirop se adauga sucul fresh de lamaie, apoi se transfera in masina de inghetata, si se respecta  instructiunile producatorului. Pentru masina noastra, a trebuit sa-l tinem la racit/amestecat aprox 25 minute.

Sincer, este minunat imediat ce a fost scos din masina… Dupa ce sta prea mult in congelator, nu mai are consistenta perfecta…

Lemon Sorbet

- varinata fara masina de inghetata -

Ne  trebuie in plus 1 albus de ou.

Se amesteca siropul rece si sucul de lamaie si se toarna intr-o cutie ce poate fi pusa in congelator. Se lasa in congelator aprox 4 ore, cat sa nu inghete foarte, foarte tare (depinde de congelator).

Se bate albusul pana devine spuma.

Se pune intr-un blender sorbetul semi inghetat si se amesteca bine. Se transfera din nou in vasul pentru congelator. Se incorporeaza spuma de albus si se mai tine la congelator o ora.

Sorbete de limon con vodka – Spanish way

Puneti intr-o cupa de sampanie sorbet de lamaie si lasati cam 1 deget liber fata de marginea paharului. Umpleti cu Vodka. Digestiv delicios!

Print

Articol recomandat de delicioasa.com