Lemon Curd - Crema De Lamaie
articol scris de sweetgirlsrecipes.bl blog sweetgirlsrecipes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stiu cum sa traduc mai bine acest termen, asa ca l-am adaptat - crema de lamaie.
Crema de lamaie are un parfum si o aroma deosebita. Se face foarte usor si se poate pastra, nefolosita, un timp indelungat (cam 2-3 saptamani in frigider intr-un borcan, sterilizat in prealabil).
Se poate folosi ca si umplutura la tarte, placinte sau se poate unge pe fursecuri, scones sau painici dulci. Eu prima data am folosit-o ca si glazura la un cheseecake.
De obicei se prepara din lamai organice/necerate, dar va asigur ca e la fel de buna si din lamaile pe care le gasim la noi in supermarket-uri.
Aveti nevoie de:
- coaja si sucul de la 4 lamai (organice, sau macar necerate daca se poate)
- 110 g unt nesarat, taiat in bucati
- 4 oua, batute
- 400 g de zahar tos
Pregatiti un vas mediu pe care puneti o sita.
Amestecati intr-o cratita cu fund dublu, coaja si sucul de lamaie, ouale si zaharul pana cand acesta se dizolva.
Puneti cratita pe foc mediu, amestecand cu o lingura de lemn. Crema nu are voie sa fiarba. Gatiti-o pana cand se ingroasa, cam 7 minute.
Luati cratita de pe foc, adaugati untul si amestecati pana cand se incorporeaza.
Strecurati crema prin sita pregatita in prealabil, pentru a scapa de eventualele urme de coaja sau de gogolosi.
Turnari crema in borcane calde si sterilizate si inchideti-le bine. Lasati sa se raceasca si apoi depozitatile in frigider.