Lemon Bars
Sursa Lemon bars
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru baza mixez 125 g unt cu 75 g zahar, pana se alifiaza; adaug coaja rasa de lamaie si 200 g faina amestecata cu 3 g praf de copt. Formez o bila de aluat pe care o intind usor cu sucitorul; asez foaia in tava tapetata si o intind usor cu degetele, avand grija sa ridic aluatul si pe pereti, 1-2 cm. Intep aluatul cu furculita si introduc tava in cuptorul preincalzit pentru 18-20 de minute.
Pentru crema mixez 3 oua cu 200 g zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaug coaja rasa de lamaie, 50 ml zeama de lamaie (eu am pus un pic mai putin) si 5 lingurite de amidon. Amestec si torn compozitia peste aluatul copt.
Introduc iar tava in cuptor, la foc mediu, timp de 20-25 de minute.
Am uitat s-o pudrez cu zahar; in plus, am cam "uscat" prajitura, ar fi trebuit s-o scot ceva mai repede din cuptor. E foarte aromata, gustoasa, dulce-acrisoara si devine frageda a doua zi, asa cum spune Andreea (careia ii multumesc pentru reteta).