Lemon & Orange Curd
Sursa Lemon & Orange Curd
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bine v-am regasit dragilor! Sper ca ati avut sarbatori frumoase si linistite. Pana voi redacta noile retete preparate de Paste, ca sa nu revin cu mana goala v-am adus un curd fresh de lamai si portocale.
Ingrediente:
Ingrediente:
- 4 galbenusuri
- 2 oua intregi
- 200 g zahar
- 100 ml zeama de lamaie
- 125 ml zeama de portocala
- 50 g unt
- coaja a 2 lamai
- coaja de la o portocala
Cum procedam
1. Amestecam sucul de lamaie cu cel de portocala si le punem la fiert. Lichidul trebuie sa scada la jumatate, oprim focul si il lasam sa se raceasca.
2. Intr-un vas de inox sau yena amestecam ouale cu zaharul, pana cand acesta se dizolva.
3. Punem sucul redus si coaja citricelor in ouale batute si mutam vasul pe bain-marie.
4. Amestecam continuu, pana cand compozitia se ingroasa atat cat sa stea pe spatele lingurii (cand se va raci complet se va ingrosa mai tare)..
5. La final adaugam untul, amestecam si luam vasul de pe aburi.
6. Lasam sa se raceasca si o punem intr-un recipient cu inchidere etansa.
Il puteti folosi cu lejeritate in tot felul de combinatii dulci.
Nota!
Daca vreti o crema smooth puteti sa o dati printr-o sita dupa ce o luati de pe aburi.
Il puteti folosi cu lejeritate in tot felul de combinatii dulci.
Nota!
Daca vreti o crema smooth puteti sa o dati printr-o sita dupa ce o luati de pe aburi.