Legume Umplute
Sursa Legume umplute
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un
delicious meniu, usor, plin de vitamine, deci sanatos si foarte hranitor, chiar
daca nu contine carne.
Timp
de preparare: 50’
Ingrediente:
200
g ciuperci
1
ceapa mare
1
ardei kapia
4
rosii medii
3
dovlecei
1 cana cu orez
200
g cascaval
4
linguri cu ulei de masline
1
legatura de patrunjel
1
lingurita chimen macinat
sare,
piper
1
rosie mare pentru deasupra(optional)
Mod
de preparare:
Punem orezul la fiert in trei cani
de apa. Curatam, spalam si tocam marunt ceapa si ardeiul. Ciupercile le spalam
si le taiem cubulete. Dovleceii ii curatam de coaja, ii sectionam pe lungime si
cu ajutorul unei linguri scoatem miezul. La rosii le taiem cate un capacel si
cu lingurita, le scobim astfel incat sa obtinem niste cosulete .Cascavalul il
dam pe razatoarea mica iar patrunjelul spalat il tocam marunt. Atat miezul
dovleceilor cat si a rosiilor il maruntim pentru ca il folosim in umplutura.
Intr-o tigaie punem putin ulei,
calim ceapa 2’, adaugam ciupercile si lasam cam 5-7’, pana zeama lasata de
ciuperci scade si adaugam miezul de la dovlecei si rosii. Adaugam ardeiul,
chimenul, sare si piper, mai lasam 5’ si incorporam orezul si patrunjelul.
Cu acest amestec, umplem legumele
si deasupra lor presaram cascavalul. Le asezam in vase de lut (sau tava) in
care adaugam cate o lingura de ulei si putina apa, punem deasupra felii de
rosie (optional) si le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30’.
Legumele se pot servi simple sau cu
iaurt/smantana, atat calde cat si reci.
Pofta buna!