Legume La Tigaie
Sursa Legume la tigaie
articol scris de bubulinmania.blogspo blog bubulinmania.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru 2-3 porţii am avut aşa (cam la ochi din păcate):
* vreo 5 cartofi medii (spre mici, chiar)
* o mână-două de fasole verde fideluţă tăiată congelată (cam 50-100g)
* o mână două de ciuperci (şampinioane), congelate de mine (curăţate în prealabil şi tăiate sferturi)
* un ardei ţuguiat, tăiat frănjurele
* 2 cepe tăiate în optimi
* o cană de roşii pizza (un rest de sos de roşii tocate de la o conservă)
* mărar, sare, piper
* întâmplător mi-a dat cineva chili tocat; am pus 2 linguriţe (ceea ce, atenţie, e foarte iute)
Am curăţat cartofii şi i-am tăiat cuburi. Şi i-am pus la prăjit în câteva linguri de ulei încins într-o tigaie adâncă (foarte bine se fac în tigăile gen Tefal care necesită foarte puţin ulei şi nu se lipesc). Când s-au făcut pe jumătate am adăugat ceapa, ardeiul, fasolea şi ciupercile şi le-am lăsat la înnăbuşit vreo 5-7 minute (cu capac deci) amestecând din când în când. Apoi am turnat sosul, am mai lăsat încă vreo 5-7 minute, tot cu capac. La sfârşit am condimentat cu sare, piper, chili (merge şi o linguriţă de vegeta) şi am presărat mărarul. Un deliciu! Merge ca garnitură la o fripturică (porc, vită, pasăre).