Legume La Congelator
Sursa Legume la congelator
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ideea unei sectiuni dedicata congelatorului mi-a fost data de o cititoare. De aceea, incepand de azi, voi incerca sa public saptamanal cate o reteta care sa fie pe principiul congelarii unor alimente care sa ne faca viata mai usoara ulterior.
Nu sunt adepta semi-preparatelor din comert, dar cred ca putem sa gasim solutii ingenioase acasa pentru a avea la congelator de la ingredientele pentru ciorba, la fripturi gata condimentate si chiar si prajituri.
Dar voi incepe cu ceva de baza.
Banuiesc ca multa lume pune legume pentru ciorba la congelator. Cu toate acestea incep seria cu aceasta procedura pentru ca mie mi se pare de baza.
Eu ma confrunt si cu problema achizitionarii legumelor proaspete pentru ca locuiesc la kilometri buni de orice piata. Dar chiar si pe vremurile cand una dintre cele mai mari piete ale orasului era in spatele blocului meu, tot preferam sa am cateva pungi din acestea la congelator pentru zilele in care nu aveam chef sa curat legume.
Acum o fac din necesitate si atunci cand fac piata cumpar cantitati de la un kilogram in sus. Nu exista o reteta - cumpar cam orice gasesc pe piata si stiu ca ar merge intr-o ciorba/supa. In cazul de fata am pus morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, gulii, praz si ardei.
Legumele curatate, spalate si scurse le dau prin razatoarea robotului de bucatarie.
Puteti adauga si verdeata in amestec. Eu nu o fac pentru ca pentru verdeata am o alta metoda - o voi dezvalui in viitor!
Legumele astfel maruntite, le bag in pungi de congelator.
Aici am doua observatii de facut.
1. In primul rand dimensiunea pungii depinde de cat de mare fierbeti de obicei oala cu supa. Depinde de la familie la familie si este decizia voastra cat puneti.
2. In al doilea rand eu va sfatuiesc sa folositi pungi speciale pentru congelator. Puteti bineinteles folosi si simple pungi alimentare, dar asta inseamna ca inainte de folosire va trebui sa decongelati legumele altfel punga va ramane in toate cotloanele libere lasate de legumele date pe razatoare. Cu punga speciala pentru congelator, puneti scoate legumele din ea de indata ce o scoateti din congelator si pot fi adaugate imediat la mancare.
Aplatizati un pic punga cu legume sa fie mai usor de depozitat, legati pungile si preferabil notati data pe ele. Apoi puneti-le la congelator si gata :) Le scoateti doar cand mai aveti nevoie si veti economisi foarte mult timp!
Nu sunt adepta semi-preparatelor din comert, dar cred ca putem sa gasim solutii ingenioase acasa pentru a avea la congelator de la ingredientele pentru ciorba, la fripturi gata condimentate si chiar si prajituri.
Dar voi incepe cu ceva de baza.
Banuiesc ca multa lume pune legume pentru ciorba la congelator. Cu toate acestea incep seria cu aceasta procedura pentru ca mie mi se pare de baza.
Eu ma confrunt si cu problema achizitionarii legumelor proaspete pentru ca locuiesc la kilometri buni de orice piata. Dar chiar si pe vremurile cand una dintre cele mai mari piete ale orasului era in spatele blocului meu, tot preferam sa am cateva pungi din acestea la congelator pentru zilele in care nu aveam chef sa curat legume.
Acum o fac din necesitate si atunci cand fac piata cumpar cantitati de la un kilogram in sus. Nu exista o reteta - cumpar cam orice gasesc pe piata si stiu ca ar merge intr-o ciorba/supa. In cazul de fata am pus morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, gulii, praz si ardei.
Legumele curatate, spalate si scurse le dau prin razatoarea robotului de bucatarie.
Puteti adauga si verdeata in amestec. Eu nu o fac pentru ca pentru verdeata am o alta metoda - o voi dezvalui in viitor!
Legumele astfel maruntite, le bag in pungi de congelator.
Aici am doua observatii de facut.
1. In primul rand dimensiunea pungii depinde de cat de mare fierbeti de obicei oala cu supa. Depinde de la familie la familie si este decizia voastra cat puneti.
2. In al doilea rand eu va sfatuiesc sa folositi pungi speciale pentru congelator. Puteti bineinteles folosi si simple pungi alimentare, dar asta inseamna ca inainte de folosire va trebui sa decongelati legumele altfel punga va ramane in toate cotloanele libere lasate de legumele date pe razatoare. Cu punga speciala pentru congelator, puneti scoate legumele din ea de indata ce o scoateti din congelator si pot fi adaugate imediat la mancare.
Aplatizati un pic punga cu legume sa fie mai usor de depozitat, legati pungile si preferabil notati data pe ele. Apoi puneti-le la congelator si gata :) Le scoateti doar cand mai aveti nevoie si veti economisi foarte mult timp!