Legume înăbuşite
Sursa Legume înăbuşite
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente :
2 cepe mari
1 dovlecel
2 vinete
1 morcov
4 cartofi,
rosii decojite,
sare,piper,
usturoi,
marar si patrunjel
Mod de
preparare :
Este foarte simplu de preparat şi într-un timp redus
petrecut în bucătărie. Ceapa se taie în diverse forme (peştişor, fideluţă,
cubuleţe) şi se pune în 2-3 linguri de ulei la călit. Se călesc şi morcovii
tăiaţi în rondele subţiri şi se pun şi celelalte ingrediente, cu o cană de ap
(cât să acopere apa toate ingredientele). Capacul trebuie să stea pe cratiţă
pentru a se înăbuşi toate legumele. Nu durează foarte mult şi nu trebuie să
staţi lângă cratiţă, din când în când ridicaţi capacul şi mai amestecaţi. cam
40 minute durează şi când este gata se adaugă usturoiul tăiat mărunt şi
mărarul, pătrunjelul (dupa gustul fiecaruia). Această variantă de legume
înăbuşite se pot servi ca fel de mâncare sau garnitură la friptură, sau chiar
peşte.
Notă:
Această reţetă
este recomandată ca fiind una sănătoasă în primul rând datorită faptului că
legumele nu sunt prăjite şi fiind doar înăbuşite în suc propriu îşi păstrează
mai mult proprietăţile. Asta ca să nu mai vorbim de calitatea lipsei exagerate
a colesterolului.