Legume De Toamna La Cuptor
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ador legumele de toamna la cuptor! Pastarnac, dovleac, cartofi, telina, cartof dulce… Cativa catei de usturoi in coaja… Orice mix de acest tip este posibil… Delicioase cu pui la cuptor, steak, peste. Pregatirea este foarte simpla: am spalat bine legumele; am fiert cartofii 10 minute, apoi i-am taiat bucati mari (daca sunt cartofi mici, ii las intregi); am taiat pe lungime morcovii si pastarnacul; am curatat dovleacul de coaja si l-am taiat bucati mari, am adaugat o capatana de usturoi, necuratata; am pus toate legumele intr-o tava, le-am amestecat cu ulei de masline, fleur de sel, piper proaspat macinat si le-am pus in cuptorul incins la 210 – 220 grade C. Imi plac alaturi de pui la cuptor, dar si simpli, cu crema de masline: o mana de masline verzi umplute cu gogosari murati, o mana de patrunjel, putin suc de lamaie, 3-4 linguri ulei de masline, totul amestecat in blender. Perfect Cateva versiuni :
Delicioase simple, cu crema de masline, sau alaturi de