Legume De Toamna Cu Cimbru Si Crema De Masline
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
2 bucati pastarnac, taiat rondele
2 morcovi, taiati rondele
400 g dovleac, fara coaja si seminte, taiat bucati de aprox 2-3 cm
3-4 cepe mici, albe
1/2 telina (medie), taiata cubulete
1 capatana de usturoi, desfacuta in catei, fara a-i curatata de coaja
10-15 fire de cimbru verde
10-15 masline
fleur de sel, piper proaspat macinat
ulei de masline
Crema de masline: o mana de masline verzi, fara samburi, 3-4 linguri de migdale pastrate in apa cel putin 3-4 ore (cel mai bine peste noapte), putin suc de lamaie, o legatura de patrunjel, putin ulei de masline. Mixam totul in blender pana obtinem o pasta densa.
Incingem cuptorul la 220 grade C. Intr-un vas de ceramica amestecam toate legumele, cimbrul verde, maslinele, sare, piper, ulei de masline. Legumele trebuie sa fie bine “imbracate” in ulei de masline, dar nu in exces. Le punem la copt aprox 40 de minute, amestecand des. Daca legumele au tendinta de a se rumeni prea puternic la suprafata, acoperim vasul cu o folie de aluminiu, fara a o fixa etans. Servim legumele fierbinti, cu pasta de masline.
©2011 Delicioasa. All Rights Reserved.
.