Legume De Toamna Coapte Cu Rozmarin Si Vinegreta
articol scris de Andie blog reteteveggie.com
Alta zi, alt orgasm culinar: am redescoperit sfecla rosie coapta. Daca pana acum o cumparam lenes din supermarket, gata facuta, odata coapta la mine in cuptor lucrurile s-au schimbat radical. Felul pe care vi-l propun este ATAT de savuros si usor de facut incat miroase a dependenta. Pratic, trebuie doar sa aruncati niste legume la cuptor, si sa va sacrificati 2 minute sa turnati o vinegreta peste ele.
Ingrediente
5 cartofii medii in coaja, taiati cuburi mari
2 morcovi mari, taiati rondele
1 ceapa de apa, taiata fasii longitudinale
1 sfecla mare, in coaja
rozmarin
un praf de sare
2 linguri de ulei de masline
Pentru vinegreta: 3 linguri de ulei de masline, 1 lingura de otet balsamic, 1 lingurita de mustar, sare, piper
1. Invelim sfecla rosie in folie de aluminiu si o dam la copt pe tabla cuptorului.
2. Intr-o tava mare antiaderenta asezam legumele tocate si le stropim cu ulei, un praf de sare, rozmarin, apoi le amestecam bine in asa fel incat sa se acopere de ulei.
3. Coacem legumele la foc tare (gas 7) aproximativ 30 minute, sau pana cand sunt gata coapte. Sfecla rosie o lasam intre 40-60 minute, pentru ca vrem sa fie bine facuta – o testam cu o furculita care ar trebui sa intre foarte usor.
4. Dupa ce s-a racit, curatam coaja sfeclei, o taiem cuburi mari, o amestecam cu restul legumelor iar apoi peste turnam vinegreta.
5. Mancam pana lesinam.
Nu va pot descrie gustul incredibil de legume usor caramelizate, potentat de aroma otetului balsamic si a rozmarinului. Nici macar n-o sa incerc, so go out and do it!
Hugs now,
Andie