Lectia Despre Demagogie Alimentara
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Va dau si retete, dar incep printr-o scurta poveste. Cu putina vreme in urma, nu exista blogosfera culinara. Ea s-a dezvoltat, unii stiu, unii nu, unii au uitat de unde au plecat, de cand nu stiau decat slana picurata.
Cei care stiau numai carne la gratar si gratar plus carne si, daca se poate, gratar, au ajuns vedete. Acum promoveaza moda ierbivore si ne educa. Adica na, suntem niste nemernici, mancam carne, prajeaa, subproduse!!!! O Doamne!
Deci dupa ce bagi in tine (metaforic vorbind, nu e o tinta anume) ca intr-un caltabos, dai lectii, cand, daca te uiti la trecutul tau, nu dau iar exemple, e plin de grasimi si friptane pe mangal. Acum suntem la moda cu sanatatea. E drept, e bine sa murim sanatosi.
Ce am gatit azi: mere bio, foi de placinta de cumparat, zahar si scortisoara. Placinte.
Don Quijotismul atinge cote apoteotice cand cerseste nu stiu ce de pus pe feisbuci, cateodata, tot fara tinta fixa. Dar vorba aia: da mah si mie ca mi-a scazut ratingul, ma ia Jamie Oliver, ia sa dam noi cu bio si anti-vegeta. Ce daca altii o fac de mult, io sunt cetatean european si am drepturi.
Asa ca, de revolta (tot metaforic vorbind) iaca si niste gogosari cu conopida. Nu, nu sunt facute pe gratarul demagogiei absurd promovate si sustinute, ci de o prietena, aici, in bucataria mea cea mica si amarata.
Si acum o dau in porcaieli nesanatoase, fara sa stiu clasamente despre cozi, eu stiu numai clasamente despre demagogi, intre noi, bloggerii mai vechi. Am fost la turc. Am luat oase de vitel (da, saracul), costite de berbecut fasonate acolo, sugiuc. Minte de capra, desi nu rumeg precum unii ganditori celebrii, era sa dau doua milioane jumatate (bani vechi) in loc de 25 de lei, ditai plasa de care abia am tarat pana acasa.
In drum, la cules de gogosari, am luat si un carnat proaspat de la unii sibieni, crud, afumat, picant. Si am primit si un borcanel de fasole batuta. Complet nesanatos, o sa distrug stratul de ozon.
Va rog frumos sa nu imi dati cu like si mai stiu eu ce e trendi flendi, nu am ajuns in varfului lantului trofic pascand ca paricopitatele, omul a inventat focul ca sa prajeasca. Si cei care au uitat cu ce si-au inceput cariera, slana, gratare, prajeala, bravo, lipsa de memorie nu dauneaza grav sanatatii. Merg pe mana mea: fasole cu carnati, iuteala si, daca am chef, parizer. Pentru ca pot si pentru ca merit.
Cati sunt cei ce nu pricep ca se rade de ei, ca sunt al doilea mare rateu culinar cunoscut in spatiul carpato-danubiano-pontic, gen dan … cum il chema (sa nu va aud cu “de profesie mesean”)? Sau vor sa il imite pe Jamie cu milogeala, sa fie sanatosi si, mai ales, sper, din cand in cand, iubiti de cineva. America nu se mai descopera a doua oara, din pacate.
Totul este un pamflet si nu se refera la persoane aflate in viata pe planeta Pamant.
rororo