contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lebăr De Casă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Se face cu
1- 1,5 kg de ficat
4-500 g carne de porc
o bucată - cam 250 g - de slănină afumată
300 g ceapă
puțin ulei
intestine pentru lebăr
condimente
Carnea se fierbe:

Ficatul se fierbe separat, nu prea mult..
Se scurge, se lasă la răcit.
Dăm ficatul, carnea și slănina prin mașină, de 2 ori. Dăm și ceapa, trasă puțin in ulei.
Adăugăm sare, piper, corinadru măcinat. Adaugă condimente cu generozitate, căci trebuie să fie mai picant. Omogenizăm.
Formăm lebărul, în intestinuele cumpărate și spălate.
Poate fi cam dificil de pus intestinul pe tubul mașinii. Iată o metodă ușoară: rulezi tot intestinul cu degetele (ca atunci cînd vrei să-ți pui un ciorap lung) și după ce l-ai rulat pe tot îl pui pe tub, fără riscul de a se rupe.
Înnodăm capetele lebărului, îl ințepăm ici-colo cu un ac, apoi il punem la fiert într-o cratiță mai largă, cu apă clocotită și mirodenii  ( enibahar, ramuri de cimbru, piper).
Se fierbe cam o oră.
Se scoate imediat din apă și se pune intr-un lighean cu apă rece.
Apoi il dăm rece.
Eu l-am și afumat, că avea o vecină afumătoare, dar e bun oricum.
Gustos, fin, fără e-uri.