contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lavraki(bass) La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Saptamana trecuta am gasit in supermarket peste bass (in engleza) sau lavraki(in greaca)!
Grecii il mai numesc si regele pestilor...un peste mai curat ca acesta,n-am vazut niciodata..pur si simplu n-are matze..si are carnea atat de alba..si pt prima oara am mancat ficaciori  de peste!! :P


 INGREDIENTE:
-2 pesti(bass)
-2 linguri ulei masline
-patrunjel tocat
-sare,vegeta,usturoi,coriandru,piper,cimbru

 

 Se curata pestele bine...dupa cum observati in poza,acest peste avea si ficaciori!!

 
 PREPARARE:
 Se prepara umplutura din usturoi pisat,ulei de masline,vegeta,2 linguri zeama de lamaie.

 

Pestele se condimenteaza cu vegeta,piper,coriandru,cimbru+umplutura,pe ambele parti si pe dinauntru ,apoi se introduce la cuptor in foita de aluminiu..cand e aproape gata se ridica foita de aluminiu deasupra si se mai lasa 2min.

 

 

Cel de-al doilea peste l-am prajit in ulei(tavalit prin faina,of course)!

POFTA BUNA!