Lavraki(bass) La Cuptor
Sursa LAVRAKI(BASS) LA CUPTOR
articol scris de eu_sunt_rila blog reteteculinaredelicioase-la-gurmanda.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Grecii il mai numesc si regele pestilor...un peste mai curat ca acesta,n-am vazut niciodata..pur si simplu n-are matze..si are carnea atat de alba..si pt prima oara am mancat ficaciori de peste!! :P
INGREDIENTE:
-2 pesti(bass)
-2 linguri ulei masline
-patrunjel tocat
-sare,vegeta,usturoi,coriandru,piper,cimbru
Se curata pestele bine...dupa cum observati in poza,acest peste avea si ficaciori!!
PREPARARE:
Se prepara umplutura din usturoi pisat,ulei de masline,vegeta,2 linguri zeama de lamaie.
Pestele se condimenteaza cu vegeta,piper,coriandru,cimbru+umplutura,pe ambele parti si pe dinauntru ,apoi se introduce la cuptor in foita de aluminiu..cand e aproape gata se ridica foita de aluminiu deasupra si se mai lasa 2min.
Cel de-al doilea peste l-am prajit in ulei(tavalit prin faina,of course)!
POFTA BUNA!