Lava Cake
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
In State eram fermecata de lava cake dar mi se parea foarte greu de facut si nu am avut curajul sa-l fac acasa niciodata. Dar dupa ce am vazut mai multe retete de lava cakes m-a prins un curaj mare. Am modificat putin reteta si am folosit:
[12 lava cake-uri facute in forme de muffins]
- 400 g ciocolata neagra-!!!de calitatea ciocolatii depinde calitatea desertului
- 210 grame unt-1 pachet mai exact
- 4 linguri de zahar
- 4 oua
- 4 linguri faina
- 10 grame praf de copt
- o priza de sare
- scortisoara
Reteta e foarte simpla. Se topeste ciocolata, untul si zaharul intr-o oala pe baie marin-adica se umple de 5 degete o oala maaare si se pune pe foc. O alta oala mai mica se pune peste oala aceasta mare si in oala mica se topeste ciocolata.
Am vazut de asemenea ca exista oale cu fundul dublu in care se poate pune apa. Si acelea merg excelent.
1. Topim ciocolata , untul si zaharul amestecand continuu. Cand sunt topite, luam oalele de pe foc si amestecam si ouale si restul ingredientelor.
2. Ungem formele de muffins cu unt si le tapetam cu zahar, apoi umplem fiecare forma pana la jumatate. Dam la cuptor la 180 grade C cam 10-12 minute (NU MAI MULT) sau pana tortuletele sunt coapte pe dinafara dar inauntru au o inima ramasa de ciocolata lichida.
Serviti cu inghetata de vanilie sau cu crema engleza.
Daca doriti sa il serviti dupa o zi sau doua, e bine sa-l dati la microunde cateva zeci de secunde pentru a se lichefia ciocolata din centrul mini tortului.
POFTA BUUNA!!!