Lasagnetta De Ananas Cu Menta
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un desert racoros pentru o seara fierbinte, de vara ;-)
Din cartea Dulciuri, din colectia Delicii in bucatarie, ed.Adevarul, 20011, am transformat o Lasagnetta de kiwi cu ricotta, intr-una de ananas cu menta, special pentru concursul "Gatesc sanatos cu Sun Food".
Apreciez conservele lor deoarece ingredientele sunt 100% naturale, fara conservanti, gust, culoare, aroma etc. Le-am folosit inca de cand au aparut pe piata si continui sa le folosesc. Daca sunteti bloggeri culinari si vreti sa participati si voi la concurs, participati pana in 31 iulie, inclusiv, dar mai bine cititi regulamentul intai.
Produsele Sun Food se gasesc atat in reteaua de magazine Cora, Auchan, Selgros, Metro cat si pe www.sunfood.ro sectiunea shop online!
Pentru lasagnetta:
4 rondele de ananas,
250g ricotta sau branza proaspata de vaci,
3 linguri orez glasat cu ciocolata,
2 linguri zahar,
1 plic zahar vanilat,
1 lamaie,
5 frunze de menta.
Pentru decor:
orez glasat cu ciocolata,
lamaie.
Mod de preparare:
Freaca intr-un castron ricotta-eu am folosit branza slaba de vaca, ca asta aveam-cu zaharul, zaharul vanilat pana se topeste zaharul.
Adauga orezul glasat in ciocolata si menta taiata marunt.. Am avut ciocolata cu orez expandat, am pus o tableta.
Incorporeaza coaja rasa de lamaie-eu am pus o lingurita de coaja de lamaie cu zahar din borcanul meu din frigider ;-)
Compozitia se pune la rece.
Scurge rondelele de ananas de suc, pune-le pe hartie absorbanta.
Pe un platou, aseaza o rondea de ananas, apoi pune jumatate din crema de branza,
acopera cu alta rondea de ananas si niveleaza frumos crema de jur-imprejurul ananasului.
Decoreaza cu coaja de lamaie taiata julien si cu orez cu ciocolata. Eu am rasnit putina ciocolata in plus. Nu strica niciodata :P