Lasagne Cu Zucchini Si Foi Proaspete Aromate Cu Busuioc
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asa cum am promis ieri,va arat lasagna de zucchini la care am folosit foile proaspete aromate cu busuioc.
Din nou o reteta simpla care nu trebuie ratata mai ales atunci cînd apar dovleceii de sezon.
- 5 zucchini
- 2 catei usturoi,razuiti
- 2 linguri ulei de masline
- 100 g pecorino romano,razuit
- 6-700 ml sos bechamel,mai subtire*
- 5 foi de lasagne (30 x20 cm)
- sare,piper
iar restul am tocat cubulete pe care le-am rumenit putin
împreuna cu usturoiul în ceva ulei de masline.În final am potrivit se sare si piper.
Sosul bechamel l-am facut din:
- 2 linguri ulei
- 1 lingura faina
- 700 ml lapte(aprox.)
- sare,piper,nucsoara
Am prajit putin faina în ceva ulei,apoi am stins cu lapte si am amestecat bine.
Am condimentat cu sare,piper si nucsoara,si l-am lasat sa traga doua clocote pîna s-a îngrosat.
Nu are o consitenta ca si clasicul bechamel,ci mai subtire.L-am facut asa,pentru ca nu am fiert foile.
Pentru lasagne folosesc totdeauna foi proaspetepe care nu le fierb,
sau cele uscate din comert care nu trebuie prefierte.
pe care am acoperit-o cu cubulete de zucchini,sos si pecorino .
Apoi am acoperit cu alta foaie si am continuat tot asa.
Am încheiat cu o foaie pe care am acoperit-o cu sos,
pecorino si feliile de zucchini stropite cu putin ulei de masline.
Am dat lasagna în cuptorul rece pe care l-am fixat la 180°C,
si am lasat la rumenit,pîna mi-a placut cum arata.
Buna-buna! :)