Lasagne Cu Ciuperci Si Rosii
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca tot e frig, mai încalzim si noi casa gatind în cuptor. Glumesc! Chiar asa frig nu este! Ploua, e racoare, dar nu ma plîng. Doar a venit toamna. Bun, tinînd cont ca la noi cam din martie e tot o toamna, as avea macar dreptul de a ma zgribuli oleaca. Brrrr! :D
Pentru inspiratie, aici si alte retete de Lasagne : Lasagne cu zucchini si foi proaspete aromate cu busuioc, Lasagne cu mozzarela & rosii si foi de spanac, Lasagne cu somon si spanac.
Ingrediente:
- foi de lasagne uscate, fara fierbere
- ciuperci, feliate
- rosii, feliate
- mozzarella, feliata
- busuioc, tocat grob
- sos bechamel
- sare, piper
- ulei de masline
si le-am dat sub gratarul cuptorului,
pornit pe functiunea grill, doar scurt,
5 minute, pentru a-si pastra aroma proaspata.
Între timp am facut sosul bechamel dintr-un cubulet de unt,
o lingura de faina, lapte, nucsoara, piper si sare.
Într-un vas termorezistent am turnat putin sos bechamel,
un strat de foi, iar deasupra am asezat feii de rosii,
mozarella, ciuperci, busuioc si am stropit cu becamel.
Am continuat asa folosind 4 straturi de foi.
Peste ultima foaie am pus restul de sos, mozzarella, ciuperci si busuioc.
Am dat forma în cuptorul preîncalzit la 190°C-200°C
si am lasat pîna s-a rumenit asa cum mi-a placut.
Se mai lasa 10-15 minute la odihna, ca altfel va ardeti limba, apoi se serveste cu pofta!