contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lasagne Cu Ciuperci Si Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca tot e frig, mai încalzim si noi casa gatind în cuptor. Glumesc! Chiar asa frig nu este! Ploua, e racoare, dar nu ma plîng. Doar a venit toamna. Bun, tinînd cont ca la noi cam din martie e tot o toamna, as avea macar dreptul de a ma zgribuli oleaca. Brrrr! :D



       Ingrediente:
  • foi de lasagne uscate, fara fierbere
  • ciuperci, feliate
  • rosii, feliate
  • mozzarella, feliata
  • busuioc, tocat grob
  • sos bechamel
  • sare, piper
  • ulei de masline

Am stropit ciupercile cu putin ulei de masline
si le-am dat sub gratarul cuptorului,
pornit pe functiunea grill, doar scurt,
5 minute, pentru a-si pastra aroma proaspata.

Între timp am facut sosul bechamel dintr-un cubulet de unt,
o lingura de faina, lapte, nucsoara, piper si sare.
Într-un vas termorezistent am turnat putin sos bechamel,
un strat de foi, iar deasupra am asezat feii de rosii,
mozarella, ciuperci, busuioc si am stropit cu becamel.

Am continuat asa folosind 4 straturi de foi.

Peste ultima foaie am pus restul de sos, mozzarella, ciuperci si busuioc.

Am dat forma în cuptorul preîncalzit la 190°C-200°C
si am lasat pîna s-a rumenit asa cum mi-a placut.

Se mai lasa 10-15 minute la odihna, ca altfel va ardeti limba, apoi se serveste cu pofta!