Lasagne Alla Delicioasa
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
1 punga foi proaspete de lasagne Giovanni Rana
1 cutie ricotta + o mana de busuioc verde, taiat marunt
1 mana de spanac (baby spinach) + 1 lg suc de lamaie + 1 lg unt, taiat cubulete
1 cup de sos Bolognese (bolognese – versiunea rapida sau bolognese – versiunea traditionala)
1 cutie mozzarella de bivolita (Transylvanian buffalo products)
Parmezan ras
sare, piper
Se pregateste sosul Bolognese. Puteti utiliza si sos Bolognese “de-a gata”, fie de la Barilla, fie cel cu sigla Mega Image.
Se amesteca ricotta cu busuiocul si putina sare si piper.
Se fierb foile de lasagne in apa cu ulei de masline si putina sare; se scurg.
Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Intr-o tava se pun straturi succesive: foaie de lasagne, sos Bolognese, foaie de lasagne, spanac taiat marunt, stropit cu putin suc de lamaie si cubuletele de unt, o alta foaie de lasagne, sos Bolognese, foaie de lasagne, crema de ricotta cu busuioc, foaie de lasagne, sos Bolognese.
Se pune o ultima foaie de lasagne, apoi spanac stropit cu putin suc de lamaie, mozzarella de bivolita; se presara parmezan. Se tine la cuptor 20 – 30 minute, pana se topeste mozzarella si prinde o culoare aurie.
…
…