Lasagna
Sursa Lasagna
articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
E prima data cand fac lasagna... si prima data cand mananc asa ceva... Am luat reteta dintr-un supliment de la revista Bucataria de azi- Paste. e de fapt o cartulie care se refera doar la paste Barilla si sosuri Barilla... Nici aceste sosuri nu le mai folosisem.. si am zis ... sa vad cum e...
Ingredinte:
- 500 gr foi Lasagna Barilla (eu am folosit o cutie de 250 gr si mi-au mai ramas foi)
- 400 gr sos Olive Barilla
- 500 gr carne tocata (eu am avut pulpa de pui)
- 1 ou
- 100 gr smantana
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingura cu unt
- busuioc (eu nu am avut)
- sare
Preparare:
1. Taie ceapa marunt si caleste-o in ulei impreuna cu morcovul taiat cubulete. Adauga carnea tocata si lasa sa se inabuse
2. Condimenteaza cu sare, toarna sosul Olive Barilla si adauga usturoiul taiat feliute si ardeiul tocat marunt... Lasa sa mai dea in cateva clocote si aromatizeaza cu busuioc tocat fin.
3. Unge un vas termorezistent cu unt. Aseaza un strat de foi de lasagna, apoi unul de carne si legume. Repeta operatiunea pana termini toate ingredientele.
4. Unge deasupra cu ou batut si amestecat cu smantana. Acopera cu folie de aluminiu si lasa la cuptor aproximativ o ora. Indeparteaza folia si mai lasa cateva minute, sa se rumeneasca deasupra.
Pot sa va zic ca a iesit delicios... Mihai a mancat si tot mai voia...