Lasagna
Sursa Lasagna
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La cererea audientei mai mici din casa, astazi am facut lasagna.
Ingredientele sunt:
700 gr carne de porc
foi de lasagna
2 cepe
1 morcov
200 ml suc de rosii
2-3 oua
200 ml smantana
100 gr cascaval
cimbru
Ceapa si morcovul se taie marunt si se calesc in putin ulei.
Se adauga apoi carnea tocata,si se mai pune cate putina apa din cand in cand, pana cand aceasta este facuta.
Se adauga bulionul, cimbru, sare, piper si se mai lasa sa fiarba 15 minute. Poza este cam neclara din cauza aburilor..:-)
Intre timp facem si un sos alb din unt, putin lapte si o lingura de faina. Se pun toate pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa.
Intr-o tava sau vas de yena, cum este in cazul meu, punem putin sos cu carne si putin sos alb. Asta va impiedica foile de lasagna sa se arda.
Punem apoi un rand de foi (asa cum sunt, eu nu le fierb inainte),sos alb, iar sos cu carne, foi, din nou sos alb si apoi sos cu carne, si ultima data foi.
Ouale se bat cu smantana si se toarna peste ultimul rand de foi. Se presara cascavalul si se da la cuptor pana cand acesta se rumeneste.
Cam asa trebuie sa arate:
Dupa ce o scoatem din cuptor, lasagna trebuie lasata sa se raceasca cel putin tot atata timp cat a stat si la copt, numai asa se va taia in portii frumoase. Eu am taiat-o mai devreme, ca nu mai aveau spectatorii rabdare. Mirosul te innebuneste...
O portie si pentru voi...
Pofta buna!!!