contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lasagna

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Lasagna (in italiana pronuntat lazania) este un fel de mancare italienesc, care contine straturi de paste speciale pentru acest fel, sos ragu si sos bechamel, apoi, branza mozzarella pentru gratinat. Este intalnit si termenul lasagna al forno, insemnand "lasagna la cuptor", specific acestui preparat fiind pregatirea la cuptor.

Ingrediente:
5 foi de lasagna proaspete (ale mele au fost crude, in dimensiune de 20/30 de cm., dar puteti folosi si foi de lasagna uscate)
700 de ml. de sos bechamel - a carui reteta o gasiti aici
800 de ml. de sos ragu - aici se gaseste reteta
unt pentru uns tava
branza mozarella (sau cascaval) pentru gratinat
Preparare:
Se pune un vas incapator pe foc, cu apa sarata, in care se vor fierbe foarte putin foile de lasagna (urmariti instructiunile de pe pachet, exista foi prefierte):

Se plonjeaza in apa clocotita foile de lasagna.

Se tin 1-2 minute, dupa care se scurg, se trec printr-un jet de apa rece si se aseaza pe prosoape de bucatarie umede, pana la utilizare.

Tava se unge cu unt din abundenta, apoi se toarna un strat de sos bechamel, atat cat sa acopere fundul tavii:

Se aseaza prima foaie de lasagna:

Deasupra de foaie se pune din nou un strat de sos bechamel:

Se continua cu un strat generos de sos ragu:

Se respecta aceeasi succesiune in cotinuare: foaie de lasagna + sos bechamel + sos ragu. Sosul ragu trebuie complet distribuit in cele trei 4 straturi, din sosul bechamel se pastreaza o rezerva.
Se aseaza ultima foaie de lasagna:

Se acopera ultima foaie de lasagna cu sosul bechamel pastrat:

Tava se infoliaza cu o folie de aluminiu in care se fac cateva perforatii si se da la cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, pentru 30 de minute. Dupa trecerea acestui timp, se indeparteaza folia de aluminiu si se distribuie feliile de mozarella deasupra.


Se mai da la cuptor pana se topeste si se gratineaza mancarea:

Se serveste calda, portionata... dupa posibilitatile degustatorilor :))! Oricum, e putin probabil sa mai ramana pe a doua zi:

Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu

Articol recomandat de cuinabanateana.blogspot.com