Lasagna
Sursa Lasagna
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 500 g foi lasagna care nu necesita fierbere,
-100-150 g parmezan ras,
-sos bechamel dintr-un litru de lapte,
-sos bolognese cca 600-700 g,
Preparare:
Mai intai purcedeti la prepararea celor doua sosuri. Sosul bolognese fiind mai elaborat si cerand mai mult timp va fi primul. Prepararea lui se poate face in varianta de aici.
Sosul bechamel este ceva mai simplu si mai rapid. O varianta a modului de preparare o gasiti aici.
Dupa ce ati dat gata cele doua sosuri aprideti cuptorul si intr-un vas termorezistent (cam de 28/30) incepeti sa montati lasagna astfel:
In primul rand ungeti vasul cu un strat consistent de sos bechamel (sau unt), asezati un strat de foi, sos bechamel, sos bolognese apoi presarati parmezan ras si asezati un nou strat de foi. Repetati operatiunea pana la ultimul strat peste care asezati doar sos bechamel.
Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins in prealabil, pentru cca 30 min. dupa care se scoate si se presara cu parmezan si se mai lasa la cuptor pana se rumeneste. Se poate incerca cu furculita daca foile sunt fierte.
Exista o multime de variante pentru lasagna, variante care s-au modifcat de-a lungul timpului insa aceasta mi s-a parut mai simpla si foarte reusita...
Spor la gatit!