Lasagna Vegetariana
Sursa Lasagna vegetariana
articol scris de Gabi99 blog yumyumcorner.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am incercat aceasta reteta de doua ori pana acum si a iesit nemaipomenita. Gustul si textura sunt intocmai precum lasagna cu carne si este foarte satioasa.
Va recomand sa gasiti paste de lasagna care nu trebuiesc fierte ca sa nu mai pierdeti timpul si cu fierberea lor, care poate fi complicata, mai ales daca nu ati mai gatit pana acum lasagna. Nu va ia mai mult de 20-25 minute prepararea compozitiei si cu timpul in care sta la cuptor (30 minute), realizarea retetei nu va putea depasi o ora, deci nu este complicata. Eu am folosit o tava lunga de dimensiuni normale, iar din cantitatile pe care le-am folosit ies 8 portii generoase.
Ingrediente:
- 12 foi lasagna (dimensiunea unei foite este de 10 cu 18cm. si veti folosi 4 pe strat)
- 4 catei de usturoi
- o ceapa mare
- 600-700 gr. spanac tocat (eu am folosit congelat, 2 pungi de cate 300 g.)
- 2 linguri ulei de masline
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 1 lingurita de sare
- ½ lingurita de piper
- 300 gr. tofu
- o cescuta branza ricota
- o cescuta branza de vaci
- o cana parmezan
- 300 gr. pasta de tomate
- 100 gr. sos de tomate
- 1 ou intreg
- 2 albusuri de ou
- optional, ciuperci tocate marunt (eu am facut fara ciuperci ca nu ma innebunesc dupa ele)
Mod de preparare:
Daca luati foi de lasagna care necesita fierbere, urmati instructiunile de pe ambalaj. Eu am scapat de treaba asta, deoarece am folosit foi ce nu necesita fierbere, dupa cum am precizat mai devreme.
Intr-o tigaie, incingeti uleiul de masline la foc potrivit si adaugati ceapa si usturoiul tocate marunt. Lasati-le aprox. 5 minute sa se caleasca, dupa care adaugati spanacul si amestecati bine. Il lasati pe foc pana scade. Daca folositi si ciuperci, pe acestea le puneti in tigaie la calit, inaintea spanacului. Adaugati sare, piper, iar cand luati compozitia de pe foc, adaugati si cele 2 lingurite de zeama de lamaie.
Acum pregatiti amestecul din branzeturi si pasta de rosii. Puteti folosi un mixer, daca doriti compozitia mai cremoasa, dar eu nu am folosit si tot a iesit frumos. Amestecati bine: tofu, branza de vaci, ricotta, jumatate din cantitatea de parmezan cu sucul de rosii, pasta de tomate, cele doua albusuri, oul intreg si sarea si piperul.
Pregatiti o tava unsa cu putin ulei. Eu, inainte sa asez primul strat de foi, am intins un strat subtire de sos de tomate pe fundul tavii.
Asezati un strat de foi dupa care intindeti jumatate din compozitia de spanac si o treime din compozitia de branzeturi. Urmeaza inca un strat de foi pe care, la fel, intindeti resul de spanac si amestec de branzeturi. Dupa ultimul strat de foi, a mai ramas un pic din compozitie pe care am presarat restul de parmezan.
Bagati lasagna la cuptor la foc mediu, timp de 30 min.
Enjoy!:)
***
Ingredients:
- 12 pieces of lasagna pata (the size of one piece is aprox. 10 with 18cm. and you will use 4 pieces per layer)
- 4 pieces garlic
- a big onion
- 600-700 gr. chopped spinach (I used the frozen type, 2 bags of 300 g. each)
- 2 tps. olive oil
- 2 tps. lemon juice
- 1 tps. salt
- ½ tps. pepper
- 300 gr. tofu
- a small cup of ricota cheese
- a small cup of cottage cheese
- one cup of parmezan
- 300 gr. tomato paste
- 100 gr. tomato sauce
- 1 egg
- 2 egg whites
- optional, chopped mushrooms (I made the lasagna with no mushrooms, as I am not too crazy about them :) )
Preparation:
If you buy lasagna sheets that needs to be boiled, do that following the instructions on the bag. I used the other type, that doesn’t need boiling, so it was better.
Heat the olive oil in a pan on a small fire and add the onion and the garlic chopped in tiny pieces. Leave them for aprox. 5 minutes and add the spinach after, mixing well. If you are using mushrooms also, you will have to put them in the pan, before the spinach. Add salt and pepper, and when you take the spinach off the fire, add the 2 spoons of lemon juice.
It is time for the mix of cheeses and tomato sauce! You can use a mixer,in case you want it more creamy, but I didn’t use one and it turn out very nice anyway. Mix well: the tofu, the cottage cheese, the ricota, half of the parmesan, the tomato sauce, the tomato paste, the 2 egg whites, the whole egg, the salt and the pepper.
Get ready a long pan by spreading some oil on it. Before puting the first layer of lasagna pasta, I spread some tomatoe sauce on the bottom of the pan.
Start with the first layer of pasta and cover it with half of the spinach and 1/3 of the cheese mixture. The next layer with the rest of the spinach and some cheese mixture again. After the last layer of lasagna pasta, we spread what is left of the cheese mixture and we cover the whole thing with the rest of the parmezan.
Put the lasagna in the oven on medium fire, for 30 minutes.
Enjoy!:)