contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lasagna (raw Vegan)

articol scris de RawVeganJoy blog rawveganjoy

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 Taitei din dovlecel zucchini
  • 6 dovlecei zucchini mici
  • 1 lingurita sare de Himalaya
Dovleceii se curata de coaja si se feliaza subtire cu ajutorul unei mandoline. Se pun feliile intr-un castron, presarate cu sare, si se lasa sa stea cateva ore. Scurgem apa pe care au lasat-o.
Branza de caju
  • 2 cani caju hidratate 2-6 ore in apa de izvor
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri drojdie inactiva
  • sare de Himalaya dupa gust 
Se amesteca toate ingredientele in robotul cu lama in S.
Sos de rosii
  • 6 rosii cherry
  • 1/2 cana rosii uscate, hidratate 20 minute in apa de izor
  • 1 lingura ulei extra virgin de masline 
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita majoran uscat
  • sare de Himalaya dupa gust
  • peperoncini sau chili pepper, dupa gust
Se amesteca usor toate ingredientele in robotul cu lama in S. Putem folosi functia puls ca sa ramana bucatiile de rosii mai mari.

Sos pesto de busuioc, varianta de iarna
  • 2 cani spanac
  • 2 linguri busuioc uscat maruntit fin
  • 1/2 cana seminte de pin
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare de Himalaya dupa gust
  • apa de izvor cat este necesar
Se amesteca in robotul cu lama in S.
 
Ornare
  • masline Kalamata 
  • germeni de ridiche rosie
 

Asamblare
 
Pe o farfurie punem un strat de sos de rosii, apoi feliile de dovlecel. Continuam cu stratul de branza, apoi iar un strat de dovlecei. Urmeaza sa punem starturi in succesiunea urmatoare: pesto, dovlecei, branza, dovlecei si la final sosul de rosii. Putem sa facem cate straturi dorim si in ordinea care ne place.

Imagini etape preparare