Lasagna (raw Vegan)
articol scris de RawVeganJoy blog rawveganjoy
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Taitei din dovlecel zucchini
- 6 dovlecei zucchini mici
- 1 lingurita sare de Himalaya
Dovleceii se curata de coaja si se feliaza subtire cu ajutorul unei mandoline. Se pun feliile intr-un castron, presarate cu sare, si se lasa sa stea cateva ore. Scurgem apa pe care au lasat-o.
Branza de caju
- 2 cani caju hidratate 2-6 ore in apa de izvor
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri drojdie inactiva
- sare de Himalaya dupa gust
Se amesteca toate ingredientele in robotul cu lama in S.
Sos de rosii
- 6 rosii cherry
- 1/2 cana rosii uscate, hidratate 20 minute in apa de izor
- 1 lingura ulei extra virgin de masline
- 1 catel de usturoi pisat
- 1 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1/2 lingurita majoran uscat
- sare de Himalaya dupa gust
- peperoncini sau chili pepper, dupa gust
Sos pesto de busuioc, varianta de iarna
- 2 cani spanac
- 2 linguri busuioc uscat maruntit fin
- 1/2 cana seminte de pin
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare de Himalaya dupa gust
- apa de izvor cat este necesar
Se amesteca in robotul cu lama in S.
Ornare
- masline Kalamata
- germeni de ridiche rosie
Asamblare
Pe o farfurie punem un strat de sos de rosii, apoi feliile de dovlecel. Continuam cu stratul de branza, apoi iar un strat de dovlecei. Urmeaza sa punem starturi in succesiunea urmatoare: pesto, dovlecei, branza, dovlecei si la final sosul de rosii. Putem sa facem cate straturi dorim si in ordinea care ne place.