Lasagna Muffins
Sursa Lasagna Muffins
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Lasagna este mancarica preferata a lui Garfield si ca atare si a micutei mele. Asa ca dupa multe ture de lasagna clasica m-am hotarat sa incerc ceva mai deosebit ca aspect: floricele de lasagna sau mai bine zis lasagna muffins.
Ce parere aveti? Credeti ca mi-am impresionat copilul?
Nu va mai tin in suspans si va spun ca au fost pur si simplu adorate si devorate...
Daca vreti si voi sa va bucurati de acelasi succes aveti nevoie de: 1 morcov, 1 felie de telina, 1 ceapa, 1/2 ardei kapia rosu, 1 piept de pui, 20 ml ulei, 2 lingura faina, 250 ml lapte, 200 ml smantana dulce pentru gatit, sare, piper, 2 foi dafin, cimbru, busuioc, oregano, 3 catei de usturoi, 4 linguri sos de rosii si ardei sau pasta de rosii, 50 gr cascaval, 50 gr ricotta, 200 gr mozzarella, 12 foi lasagna
Taiem ceapa si ardeiul cubulete mici si dam pe razatoarea mica morcovul si telina. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa si imediat ce am pus ceapa turnam si 30 ml apa, astfel incat sa nu prajim ceapa, mai mult o inabusim. O lasam sa se inmoaie usor apoi adaugam morcovul si telina. Daca este cazul adaugam cate 20-30 ml apa astfel incat sa nu prajim ingredientele. Dupa 3-4 minute adaugam ardeii kapia si frunzele de dafin. Acoperim si mai lasam la inabusit 3 minute. Adaugam pieptul de pui tocat.
Avem grija sa adaugam cate putina apa. Cand pieptul de pui este aproape gata adaugam condimentele, sosul de rosii si ardei si usturoiul taiat marunt. Lasam sa scada si stingem focul.
Pentru sosul bechamel eu procedez in alt mod decat reteta clasica, deoarece vreau sa evit prajirea fainii. Asa ca pun intr-o craticioara faina si adaug treptat laptele astfel incat sa nu se faca cocoloase. Adaug sarea si smantana si il pun la fiert pana se ingroasa.
Adaugam in sos cascavalul ras si ricotta.
Pentru a putea monta muffinsi este nevoie sa fierbem foile de lasagna in prealabil. Asa ca punem o cratita cu apa la fiert. Eu am fiert cate 2 foi deodata. Le fierbem timp de 3-4 minute pana devin maleabile, apoi le scoatem la scurs pe un prosop de bucatarie.
Ungem formele de muffins cu ulei. Taiem fiecare foaie de lasagna in 2 si aranjam o parte din ele in tava. Sper ca imaginile sa fie elocvente.
In fiecare foaie punem cate o lingura de sos bechamel cu branza.
Apoi punem cate o lingura de sos de carne.
Acoperim cu cealalta jumate de foaie aranjata un pic decalat fata de cea de jos. Punem din nou sos de branza, sos de carne si acoperim cu sosul de branza.
Incalzim cuptorul la 170 grade Celsius si introducem tava pentru 30 de minute. Acoperim tava cu o hartie de copt pentru a nu se arde marginile de la foi.
Dupa 30 de minute scoatem tava de la cuptor si acoperim muffinsi cu cate o felie de mozzarella.
Dam din nou la cuptor pana se gratineaza frumos (aproximativ 10 minute).
Pofta buna!