contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lasagna Cu Spanac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Azi a fost randul bucatariei italienesti.

Ingrediente:
  • 8-10 foi de lasagna (in functie de cat de mare e tava)
  • 500 g carne de pui tocata
  • 1 morcov mediu, ras mic
  • 100 g telina, rasa mic
  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • 200 g spanac (proaspat sau decongelat)
  • 200 ml vin alb
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 150 g smantana grasa
  • cate o lingurita de: oregano, maghiran, busuioc, menta (uscate)
  • sare, piper dupa gust
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 globuri de mozzarela (sau 300 g cascaval ras)



Intr-o tigaie mare  incalzeste uleiul si caleste ceapa, morcovul si telina pana se inmoaie, la foc mediu. Adauga condimentele si mai caleste 1 minut.
Adauga carnea, amesteca si gateste 15 minute (ai grija sa nu se arda carnea). Adauga vinul, sarea, piperul si gateste la foc mic pana ce carnea e facuta. Adauga pasta de tomate. Daca sosul nu e destul de apos mai aduga apa. Lasa la foc sa fiarba 2 minute.

Incalzeste cuptorul la 180 grade.
Intr-o tava pune pe fund 4-5 foi de lasagna, pana se acopera. Pune peste, jumatate din sosul de carne. Imprastie spanacul pe toata suprafata. Acopera cu alt strat de foi de lasagna si peste ele pune restul de sos. Deasupra imprastie smantana (in care poti pune o lingurita de nucsoara praf). Pune tava in cuptor pentru 20 de minute.
Dupa acest timp incearca cu o furculita daca sunt fierte foile de lasagna. Daca nu, mai lasa 5 minute. Daca da, pune mozzarela deasupra si mai baga in cuptor cca 10 minute, ca sa se topeasca si sa se aureasca.

Serveste lasagna calda, cu salata verde. Pofta buna!






Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com