Lasagna Cu Somon Si Spanac
articol scris de svladu blog vladubucataru.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta reteta se potriveste de minune acum dupa cele cu peste din Delta si in apropierea dezlegarii crestinesti !
Am folosit o rondea de somon, spanac congelat, putin lapte, dovlecel, morcov, o ceapa si bine inteles cateva foi de lasagna.
In prima faza am pus foile la inmuiat in apa. De obicei nu le fierb, ba chiar am pus foile tari. De aceasta data insa vasul era rotund, mic si daca foile sunt flexibile le poti manevra cu o mai mare usurinta.
Apoi am prajit intr-o tigaie somonul, pentru design si gust am adaugat si cativa baby shrimps :
Si in paralel in alta tigaie am calit ceapa, morcovul si dovlecelul, iar dupa ce s-a prajit somonul l-am curatat de oase si l-am adaugat in cea de-a doua tigaie.
Spanacul, decongelat il calim putin in tigaie, adaugam condimente dupa gust si putin lapte ca sa se creeze ca o pasta sa fie usor de intins.
Acum ca toate sunt gata putem incepe constructia lasagn-iei in vasul disponibil :
Am pus un rand de spanac, foi, apoi spanac, peste, foi, spanac,peste foi si tot asa.
Dupa aceea am introdus la cuptor, 180 grade, convectie, tava 3, timp de 30 de minute. Pe final, se poate inlatura capacul oalei pentru a se rumeni mai frumos.
Rezultatul a fost savuros si chiar mai bun ca la Ikea.
-