contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lasagna Cu Pui în Sos Alfredo

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Lasagna cu pui în sos Alfredo
Fără prea multe cuvinte. Caut ceva în congelator și dau peste o pungă de carne tocată de pui . Mă gândesc eu ce mă gândesc și trântesc ceea ce se vede.
Bun ... foarte bun !!!


Întâi și întâi sosul Alfredo:
 -    120 g unt
-    250 ml smântână 20 %
-    100 g parmezan ras
-    2 căței de usturoi, tocați fin
-    sare , piper , oregano
- pătrunjel opțional
 ( mie nu-mi place în acest sos aşa că nu am folosit, dar rețeta clasică îl cere ) 
Sos Alfredo
Se topeşte untul într-o tigaie la foc mic,  se adaugă peste smântâna şi se amestecă bine.  După ce se topeşte untul, luați tigaia de pe foc; adăugaţi usturoiul , sare, piper şi oregano după gust , dar și parmezanul. Amestecați până când sosul devine omogen.
Sos Alfredo
Lasagna
Ingrediente  pt. 3 portii (eu am folosit tava de chec):
 -   700 gr. carne tocată de pui
   -  1 ceașcă de ciuperci proaspete, tăiate felii (vreo 8 bucăți )
-     1 ceapă tocată
-    2 căței de usturoi, tocați
-    1 lingură ulei de măsline
-     1 linguriță făină
 -    sosul Alfredo ( pregătit după metoda descrisă mai sus)
-     1/2 cană parmezan ras
-  1/2 linguriță amestec condimente (busuioc, rozmarin , salvie ,oregano, usturoi)
-    foi de lasagna
    - 1 cană mozzarella rasă

     Într-o tigaie mare, se pune la călit ceapa și ciupercile în puțin ulei de măsline. Când ceapa devine sticloasă , se adaugă carnea tocată de pui și se gătește până când puiul nu mai este roz. Acoperiți tigaia. Spre final se adaugă usturoiul și se gătește încă 1 min.
 Se adaugă făină și se amesteca bine .Treptat, se amestecă apoi și sosul Alfredo (dar nu tot,  mai păstrați puțin pentru a turna peste ultima foaie de lasagna). Se aduce la fierbere. Pe foc mic mai fierbeți, neacoperit, timp de 5 minute sau până se îngroașă.
Lasagna cu pui în sos Alfredo
   Încălziți cuptorul la 180 grade și pregătiți foile.
Puneţi foile de lasagna într-un castron mare şi turnați peste ele apă caldă. Asigurați-vă că toate foile sunt scufundate. Ca să nu aveți surprize şi să se lipească una de cealaltă , le puteți scufunda pe rând , foaie cu foaie. Dacă faceți ca mine şi turnați apă peste toate foile , aveți grijă să pătrundă bine între toate . Lăsați-le la înmuiat timp de 5 până la 10 minute.
Pregătiți tava . Eu am acoperit-o cu foaie de copt dar puteți la fel de bine să o ungeți cu unt și să o tapetați cu pesmet.
 Se usucă foile de lasagna.
Scoateți foile de lasagna una câte una din apă şi puneți-le pe un prosop de bucătărie curat . Apoi presați-le ușor cu prosopul  pe ambele fețe ca să se usuce.
Contruiţi lasagna astfel:
 Așezați pe fundul tăvii vreo 2 linguri de sos cât să nu alunece primul rând de foi. 
Apoi peste sos  - primul rând de foi de lasagna. Împărțiți ochiometric cantitățile la 3 . În continuare, se acoperă cu sos Alfredo cu carne ,  se presară cu parmezan și mozzarella. Repetați procedeul încă odată dacă vă permite vasul de copt . Eu fac întotdeauna 3 straturi, dar este la fel de delicios şi cu 2 straturi. Ultimul strat, adică capacul sau crusta : foaie de lasagna, apoi sos Afredo şi în cele din urmă parmezan , dându-i un topping generos. Presărați deasupra oregano. 
Lasagna cu pui în sos Alfredo
     Se acoperă și se coace la 180 ° pentru 20- 30 de minute. Se descoperă și  ​​se mai coace 10 minute sau mai mult ( până când face bule) . Scoate-ți  lasagna din cuptor şi se lasă să se odihnească timp de cel puţin 10 minute înainte de servire.
Lasagna cu pui în sos Alfredo
Să aveți o poftă bună !!!!
Lasagna cu pui în sos Alfredo
Mulţumesc pentru vizită !!!!