Lasagna Cu Legume
Sursa LASAGNA CU LEGUME

articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Peste tot doar asta-aud:
Lasagna-i greu de făcut.
Nimic mai fals! Şi rapid se poate
Dacă schimbi bechamel-ul cu sucul de tomate.
Ingredients
- 18 foi de lasagna
- 2 vinete medii taiate julien
- 3 ardei rosii taiate julien
- 2 cepe rosii taiate julien
- 4 rosii decojite si tocate marunt
- 500 ml suc de rosii (mai concentrat)
- 200 ml smantana dulce
- 300 gr cascaval
- sare, piper, un chili, sumak
- unt pt. uns tava
- 100 ml ulei pt calit legumele


Plan de lucru
- Calim ceapa
adaugam ardeii si rosiile
- Lasam aproximativ 5 minute, apoi adaugam vinetele
- Lasam pe foc circa 30 minute, pana cand legumele sunt bine facute
- Intr-un vas (35×25 cm) uns cu unt, adaugam cate un strat de foi de lasagna
- Acoperim cu 3 linguri din sosul de rosii
- Adaugam jumatate din cantitatea de legume calite
- Presaram un sfert din cantitatea de cascaval razuit
- Continuam acelasi procedeu cu inca un strat de foi de lasagna, terminand cel de-al treilea strat de foi de lasagna.
- Peste acest ultim strat adaugam smanatna lichida
apoi acoperim cu cascacavalul razuit ramas
- Bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 30- 40 minute, pana obtinem o crusta aurie deasupra
- Pofta buna!