Lasagna Cu Legume
Sursa Lasagna cu legume
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sosul de roşii
-
800 g
de roşii zdrobite
-
230
g. busuioc verde
-
2
linguri mari de ulei de măsline
-
2
căţei de usturoi presat
-
1
linguriţă de sare
-
¼ de linguriţă de piper roşu fulgi sau măcinat
Sosul de frişcă
-
100 g
parmezan răzuit
-
230
g. brânză grasă de vaci
-
230 g
frişcă
-
2
căţei de usturoi presat
-
o
linguriţă de amidon de porumb
-
jumătate
de linguriţă de sare
-
jumătate
de linguriţă de piper
Umplutură de
legume
-
700 g
vinete, curăţite, tăiate cubuleţe
-
Sare
şi piper
-
450 g
dovlecei, tăiaţi cubuleţe
-
450 g
bostan tăiat cubuleţe
-
5
linguri mari şi o linguriţă de ulei de măsline
-
4
căţei de usturoi presat
-
o
lingură mare de cimbru proaspăt mărunţit
-
340 g
spanac tânăr
-
12
foi de lasagna, care nu au nevoie de fierbere
-
100 g
măsline (kalamata) fără sâmburi şi tăiate mărunt
-
340 g
mozzarela răzuită
-
2
linguri mari de busuioc proaspăt
Pentru sosul de roşii: se amestecă toate ingredientele.
Pentru sosul de frişcă: se amestecă toate ingredientele.
Pentru umplutură: acoperiţi fundul unui vas cu două straturi de filtre de
cafea şi stropiţi uşor cu ulei de măsline. Amestecaţi vinetele cu o linguriţă
de sare apoi le puneţi în tava pregătită şi le coaceţi aproximativ 10 minute în
cuptorul cu microunde. Când sunt gata adăugaţi dovleceii şi bostăneii.
Într-un vas combinaţi o lingură mare de ulei, usturoiul şi cimbrul.
Încingeţi pe o tigaie două linguri mari de ulei. Adăugaţi jumătate din
amestecul cu vinete, o pătrime dintr-o lingură mare de sare şi o pătrime de
linguriţă de piper, prăjiţi. Daţi legumele puţin la o parte şi adăugaţi în
tigaie jumătate din amestecul cu usturoi, prăjiţi amestecând vreo 30 de secunde
apoi amestecaţi bine cu legumele şi scoateţi de pe tigaie. Pregătiţi la fel şi
restul legumelor, uleiul şi amestecul cu usturoi.
Prăjiţi spanacul amestecând des, aproximativ 3 minute, puneţi spanacul pe
şerveţele de hârtie vreo 2 min şi integraţi cu legumele.
Într-un vas de aproximativ 30x20 cm, stropiţi/ungeţi pereţii vasului cu
ulei vegetal, turnaţi un strat de sos de roşii (200 g), acoperiţi cu 4 foi de
lasagna. Adăugaţi un strat de legume, iar deasupra – jumătate din măsline,
jumătate din sosul de frişcă şi 200 g de mozzarela. Repetaţi încă o dată toate
straturile. Acoperiţi cu ultimele 4 foi de lasagna, 200 g de sos de roşii şi
200 g de mozzarela. Ungeţi cu ulei vegetal o folie de aluminiu şi acoperiţi
lasagna. Lăsaţi să se coacă până la fierbere (aproximativ 35 minute). Răciţi
timp de 25 minute, condimentaţi cu busuioc şi serviţi.
PS: Reţetă de la Şefa
Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadoarea Jennifer Brush