contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lasagna Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am facut vrut sa fac o lasagna, dar altfel decat reteta deja postata pe blog, pe care o facusem pas cu pas dupa o reteta dintr-o revista... Cam asta e regula mea: prima data respect reteta intru-totul (sau fff apropiata de sursa), dupa care incerca diverse alte variante...
Asa si acum... Mai voiam sa fac lasagna cu ciuperci.... dar cum eu nu prea sunt adepta mancarurilor cu carne, dar am doi barbati in casa care nu prea vor sa manance fara carne... eu incep sa arunc in compozitie cat de multe legume... sa nu mai fie asa de "grele"... Cam acest lucru s-a intamplat si aici...
Ingrediente:
- o cutie lasagna de 500 gr
- 750 gr carne tocata de pulpa de pui
- 1 si 1/2 cutie ciuperci
- 2-3 linguri pasta de tomate
- un dovlecel
- 1 ardei gras
- 2 morcovi
- o legatura ceapa verde
- 2-3 linguri marar/patrunjel tocat ff marunt (ce preferati dintre ele)
- 2 oua
- 300 gr smantana
- usturoi (cat doriti-dupa preferinte)
- sare, piper, boia de ardei iute
- unt pentru uns tava
Preparare:
Legumele se curata... se spala... Dovlecelul se da prin razatoarea mare si morcovul prin razatoarea mica... Ardeiul gras si ceapa se taie cat de mic vreti...
Ceapa se caleste in 2-3 linguri de ulei, se adauga ciupercile clatite si scurse si se mai lasa 3-4 minute sa se caleasca si ele. Se adauga carnea si se amesteca bine, apoi se adauga cele 2-3 linguri de pasta de tomate dizolvate in 250 ml apa si amestecate cu sare, piper, boia de ardei... Se mai lasa 5 minute pe foc, timp in care se amesteca compozitia... Se stinge focul si se adauga restul ingredinetelor (fara oua si samantana). Se amesteca foarte bine...
Ungem f bine o cratita (25/36) cu unt apoi punem un rand de foi de lasagna. Marginile sa se suprapuna1-2 mm. Dupa ce am acoperit toata tava, punem un strat de compozitie de carne cu ciuperci si legume, apoi acoperim toata suprafata cu foi de lasagna, la fel, marginile sa se suprapuna putin.
Mai punem un rand de compozitie si acoperim din nou cu foi de lasagna toata suprafata (mie mi-au ramas vreo 5 foi dupa aceasta operatiune, dar am terminat toata compozitia).
Cele 2 oua se bat bine si apoi se amesteca f bine cu smantana si se acopera toata suprafata de foi de lasagna cu ou cu smantana... Se da la cuptor (incins in prelabil) aproximativ 45 min la foc mic... Eu, primele 20 min am acoperit tava cu folie de aluminiu... Ultimele 25 min am scos folia.

A iesit ff buna... Mihai cand a vazut, a zis "musaca" ( i s-a parut lui ca seamana cu musacaua) si ca sa nu bruiez prea rau copilul, l-am lasat asa... sa ii zica musaca... Cred ca eu si tati lui am mancat cel mult 10% din ce vedeti... Restul a mancat el tot... I-am lasat lui daca am vazut ca ii place atat de mult... La prima portie mancam cu el la masa: a terminat portia lui si a zis ca mai vrea: i-am mai dat jumatate si din a mea... Dupa ce s-a termint, toata saptamana urmatoare, in fiecare seara, fara exagerare, imi cerea musaca... (el considerand ca a mancat musaca... seamana ele....)