Lasagna Cu Carne Tocata
Sursa Lasagna cu carne tocata
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- o jumatate cutie de 375 g foi de lasagna (noi am folosit Monte Banato, care nu necesita fierbere anterioara)
- sos bechamel (vezi ingrediente si preparare mai jos)
- sos bolognese(vezi ingrediente si preparare mai jos)
- parmezan
- ulei
- faina
Ingredinete:
- 200 g carne tocata amestec sau doar vita
- 250 g rosii decojite in suc propriu
- 150 rosii passata
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 ceapa
- 1/2 morcov
- 1 catel de usturoi tocat
- piper
- salvie
- rozmarin.
Se prajesc ceapa, morcovul si usturoiul in uleiul de masline.
Se adauga carnea tocata si se lasa la prajit.
Apoi se adauga rosiile. Se adauga un polonic de apa si se lasa la foc timp de 45 de minute, adaugand apa cand aceasta scade pentru a mentine un nivel optim de fluiditate al sosului. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper, salvie si rozmarin.
Intre timp se prepara si sosul Bechamel astfel:
Ingrediente:
- 2 linguri unt sau margarina
- 2 linguri faina
- 250 ml lapte
- 1 lingura rasa de parmezan
- nucsoara
- piper macinat
- sare
Se pune untul la incins si se presara faina.Cand aceasta s-a inglobat si compozitia a devenit usor cremoasa, se stinge cu lapte, putin cate putin, se amesteca continuu. avem grija ca focul sa fie mic, pentru a nu se arde sosul. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Nucsoara este un ingredient cheie in aceasta reteta, este foarte important sa gustati sosul si sa-l potriviti astfel incat sa se simta aroma sa deosebita. Se presara parmezanul. Sosul Bechamel trebuie sa fie un pic mai fluid decat in poza de mai jos, pentru a se intinde usor deasupra foilor de lasagna. Aici eram la etapa cand adaugam inca laptele.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna un strat de sos Bechamel, un strat de sos Bolognese si se pune primul strat de foi de lasagna.
Peste fiecare strat se presara parmezan si se continua asezarea in straturi.
Deasupra se toarna sos Bechamel si se presara parmezan, apoi se acopera cu o folie de aluminiu. Se pune la cuptor la 180 grade, timp de 20 minute, dupa care se indeparteaza folia si se mai lasa la cuptor 10 minute.
Parmezanul se topeste de minune formand o crusta delicioasa si aspectuasa.
Se serveste calda. Pofta buna!