Lasagna Cu Carne Si Ciuperci
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE
-foi lasagna
-500 g carne de vita tocata
-300 g ciuperci
-2 cepe
-1 ardei rosu
-fulgi de ardei iute sau un ardei iute proaspat
-2 conserve de rosii decojite taiate cubulete
-250 g branza telemea rasa
-aprox 250 g mozzarella
-1 Lg menta uscata
-1 legatura patrunjel verde
-sare,piper
ptr.sos bechamel:
-3 linguri de faina
-50 g unt
-cca 1 l de lapte
-1/2 lg nucsoara macinata
MOD DE PREPARARE:
-ceapa tocata,ardeiul taiat cubulete,ciupercile si carnea tocata se inbuse in putin ulei.Dupa ce scade zeama lasata se adauga rosiile, branza rasa,menta,sare daca mai e nevoie,piper si ardei iute.lasam sa dea un clocot apoi stingem focul si adaugam patrunjelul verde.
-se prepara sosul bechamel(se topeste untul intr-o craticioara,se adauga faina amestecand iute apoi se stinge putin cate putin cu laptele caldut.avand grija sa nu se formeze cocoloase si la sfarsit se adauga nucsoara)
-se prepara sosul bechamel(se topeste untul intr-o craticioara,se adauga faina amestecand iute apoi se stinge putin cate putin cu laptele caldut.avand grija sa nu se formeze cocoloase si la sfarsit se adauga nucsoara)
In lasagnera se pune un strat de sos bechamel,apoi un strat de lasagne,un strat de carne,apoi mozzarella sau ce fel de branza doriti (eu am avut cam putina mozzarella asa ca am pastrat-o pentru stratul final ) apoi se repeta secventa :bechamel,carne,branza.
-Ultimul strat de foi se unge cu sos bechamel,iar daca sosul e prea gros se stropeste cu 100ml lapte si se baga la cuptor,25 minute la 180 grade C.cu 10 minute inainte de a fi gata se adauga deasupra felii de mozzarella.
Noi am mancat-o stropita cu smantana deasupra.