contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lasagna Boloneza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Inca de cand ne-a fost introdusa de prima data de catre soacra mea ne-am indragostit de lasagna. Am invatat sa o fac relativ repede, desi la inceput mi s-a parut putin dificila.
Ingrediente
-12 foi lasagna
-1 morcov
-2 cepe
-1 lingura unt
-600 g carne tocata
-150 ml vin rosu sec
-500 ml bulion
-100 ml supa
-1 legatura patrunjel tocat
-2 foi dafin
-1/2 lingurita zahar
-500 g spanac
-1 catel usturoi
-1 lingura ulei de masline
-200 ml smantana
-250 g mozzarella
-nucsoara, sare, piper
Mod de preparare
1. Se toaca morcovul si una dintre cepe si se calesc in unt. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana devine sfaramicioasa. Se toarna vinul rosu si se lasa sa fiarba. Se adauga apoi supa, bulionul, patrunjelul tocat si foile de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic 20-30 de minute. Se indeparteaza foile de dafin si se condimenteaza cu sare, piper si zahar.
2. Se opareste spanacul, se trece prin jet de apa rece si se toaca. Se caleste in ulei de masline restul de ceapa tocata impreuna cu usturoiul pisat. Se adauga spanacul, smantana si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
3. Se incinge cuptorul la 180 C. Se unge o forma de sufleu si se aseaza un strat de foi de lasagna, apoi sosul de carne impreuna cu cel de spanac si jumatate din cantitatea de mozzarella; se acopera cu inca un strat de foi si cu restul de ingrediente, avand grija ca mozzarella sa ramana deasupra. Se da la cuptor pentru 35 de minute si se serveste calduta.

comentarii



Articol recomandat de 3sisterscooking.blogspot.com