Lasagna A La Garfield :)
Sursa Lasagna a la Garfield :)
articol scris de retete-roz.blogspot. blog retete-roz.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este o mancare ceva mai complicata, dar acest fapt nu trebuie sa va descurajeze, ci dimpotriva, sa va starneasca curiozitatea :) Este o mancare satioasa iar din cantitatile date de mine iese o portie mare de lasagna.
Ca si un fapt divers, m-am distrat de minune si am ras minute in sir cand sotul meu imi spusese ca lasagna este mancarea preferata al lui Garfield, motanasul din desene. Nu e nostim ?( eu sunt o MARE fana a pisicilor :) )
Asa ca m-am pus sa caut pe Google o poza in care sa fie surprins Garfield cel pofticios si o portie de lasagna savuroasa.
Sursa pozei o gasiti aici.
Si o alta poza cu un Garfield real, originar din Italia care cantareste nici mai mult nici mai putin de ... 16 kg... :)
Sursa pozei o gasiti aici.
Al meu motanas nu are decat 4 kg deocamdata, si speram sa nu crestem mai mult sau prea mult :)
E, si acum chiar ca e timpul sa revin la lasagna mea :)
INGREDIENTE:
- 1 cutie foi lasagna ( 500 g )
- 700 g carne macinata (porc sau vita, pui)
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 2 ceapa
- 2 rosii
- 100 g paste de tomate
- 300 g cascaval
- 500 ml sos Bechamel ( reteta o gasiti aici )
- sare, piper, ulei
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit. Cand a devenit sticloasa, se adauga carnea tocata.
Se caleste pentru 2-3 minute, dupa care se adauga si morcovii si patrunjelul ras, precum si rosiile taiate cubulete mici, mici.
Se adauga bulionul si aproximativ 250 ml apa. Se condimenteaza, dupa care se lasa pe foc, pana cand carnea si legumele s-au inmuiat. Se mai adauga apa in caz ca a scazut prea mult.
Cand carnita e gata, se poate trece la asamblare.
Se ia o tava mai mare ( aproximativ 35/25 cm ) si se unge cu unt.
Se pune un strat de sos Bechamel.
Se pune un strat de foi de lasagna.
Ale mele aveau pe cutie mentionat faptul ca nu necesita prefierbere, insa sunt unele care necesita , asa ca eu va recomand sa cititi cutia pastelor in prealabil. Daca nu e specificat, le puteti fierbe in apa clocotinda pentru 2-3 minute, nu mai mult.
Pe foile de lasagna se pune un strat de sos Bechamel
si o treime din carne.
Se acopera cu foi, sos Bechamel, dupa care iarasi se pune carne.
Se repeta pana cand se epuizeaza ingredientele, astfel incat sa se finalizeze cu un strat de sos Bechamel pe care se pune un strat de cascaval ras.
Se da la cuptor pentru 35-40 de minute, pana cand deasupra lasagnei a aparut o crusta frumoasa , aurie.
Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se si poate servi.
O portie, cineva?
Pofta buna!
RozBonBon