Lapti De Crap ... Prajiti
articol scris de Marcel blog marcel-iorga.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zeci și sute de pești mi-au trecut prin mână. I-am preparat în toate felurile și toate chipurile. Le-am preparat și organele interne, ca să spun așa! Pentru că, singurele organe interne ale peștilor care prezintă interes pentru alimentația oamenilor sunt icrele și lapții, iar la unele specii și ficații (vezi aici).
De data asta, vă prezint, pe scurt (că de fapt nu-i nimic complicat) prepararea lapților de crap într-un mod clasic și delicios.
OK! Ați pescuit sau ați cumpărat din piață un crap, fiecare după posibilități. Și v-ați gândit că ar fi minunată o ciorbiță de pește urmată de o burtă de crap prăjită cu mămăligă și eventual un mujdei alături.
Dar ce facem cu măruntaiele pe care le găsim în burta crapului? Adică mai bine zis cu lapții sau icrele? Nu cu restul...!
Cu icrele ne descurcăm, că știm ce avem de făcut! Dar cu lapții?
Pe mulți i-am auzit că-i aruncă! Ei bine, nu-i mai aruncați! Dacă îi pregătiți așa cum trebuie (și nu-i greu deloc!) o să aveți surpriza unei mici delicatese!
Cu icrele ne descurcăm, că știm ce avem de făcut! Dar cu lapții?
Pe mulți i-am auzit că-i aruncă! Ei bine, nu-i mai aruncați! Dacă îi pregătiți așa cum trebuie (și nu-i greu deloc!) o să aveți surpriza unei mici delicatese!
Haideți să vedem cum îi pregătim!
Ingrediente:
Lapții de crap
1 lingură de făină
100 ml de ulei
Sare și piper după gust
¼ Lămâie (sucul de la)
1 felie de lămâie pentru decor
Preparare:
Ingrediente:
Lapții de crap
1 lingură de făină
100 ml de ulei
Sare și piper după gust
¼ Lămâie (sucul de la)
1 felie de lămâie pentru decor
Preparare:
În primul rând, după ce-i scoateți din burta peștelui, curățați-i bine de grăsime, de alte pielițe și de chiaguri de sânge care îi mai au pe ei, sub un jet de apă rece. După ce au fost curățați, puneți-i într-un bol cu apă rece și lăsați-i acolo timp de circa 2 ore. Dar în tot acest interval, schimbați apa periodic, până când devine mai limpede.
Îi scoateți din bol și îi puneți la uscat pe un prosop de hârtie.
Încingeți uleiul în tigaie. Tăvăliți bine-bine lapții prin făină, ca să se pudreze peste tot și aruncați-i în uleiul încins. Rumeniți bine pe ambele parți. Îi scoateți când sunt gata rumeniți pe un prosop de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei rămas pe ei.
Montați pe farfurie alături de o feliuță de lămâie și o frunzuliță de pătrunjel pentru decor. Stropiți cu zeama de la un sfert de lămâie și asezonați cu sare și piper după gustul fiecăruia. Se poate servi și cu puțin mujdei, după dorință.
Lapți de crap ... prăjiți ... Done!
Încingeți uleiul în tigaie. Tăvăliți bine-bine lapții prin făină, ca să se pudreze peste tot și aruncați-i în uleiul încins. Rumeniți bine pe ambele parți. Îi scoateți când sunt gata rumeniți pe un prosop de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei rămas pe ei.
Montați pe farfurie alături de o feliuță de lămâie și o frunzuliță de pătrunjel pentru decor. Stropiți cu zeama de la un sfert de lămâie și asezonați cu sare și piper după gustul fiecăruia. Se poate servi și cu puțin mujdei, după dorință.
Lapți de crap ... prăjiți ... Done!
POFTĂ BUNĂ!
PREPARAT GARANTAT DE: