contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lapte Din Soia

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Tot plimbandu-ma printre rafturile unui magazin naturist si minunandu-ma de produsele afisate pe acolo am dat peste o punguta cu faina din soia care avea pe eticheta si reteta pentru laptele de soia. Am baut lapte din soia de cateva ori, imi placuse, stiam si ca are o actiune benefica asupra sanatatii la toate varstele, imi placea si ideea de lapte homemade... asa ca nu am stat pe ganduri si mi-am preparat propriul lapte din soia.
Ehh ce a iesit m-a luat prin surprindere: avea un gust mai "tare" de soia si un miros cam "beany" fata de laptele de la magazin. Cam neplacuta prima intalnire, dar dupa o jumatate de ora in frigider si stiind la ce sa ma astept... a fost bunicel.

Lapte din soia
Ingrediente:
  • 300g faina din soia
  • 1 L apa
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 lingurite zahar brut
  • sare cat prinzi intre 2 degete

Faina din soia si pastaia de vanilie despicata se pun la inmuiat in 1/2 L apa calda pentru aproximativ 2-3 ore. Apoi se stoarce printr-un tifon. Se mai adauga 1/2 L de apa calda peste faina si se strecoara din nou.



Rezulta un litru de lapte care se consuma ca atare sau indulcit, cu pireu de fructe (capsuni, piersici, banane), cu musli sau in orez cu lapte. Eu am indulcit laptele cu 2 lingurite zahar si am adaugat un praf de sare pentru a sublinia aromele.
Atentie: laptele de soia se pastreaza la rece si se consuma in 24 ore!

Articol recomandat de thegreenfoot.blogspot.com