Lapte De Pasare
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Am executat, in sfarsit, acest desert rafinat, usor de preparat si foarte gustos.
Ce iti trebuie (poza 1):
- 1 l lapte
- 5 oua
- 8 linguri de zahar
- 2-3 plicuri zahar vanilat
- 2 linguri amidon alimentar
Plan de lucru:
- separam albusurile de galbenusuri, apoi batem spuma albusurile, iar la final adaugam 3 linguri de zahar (poza 2). Mixam pana obtinem o spuma tare care sta ”bat” (poza 3).
- punem laptele la fiert, iar cand incepe sa fiarba luam cu lingura bulgarasi din spuma de albusuri si adaugam in lapte (poza 4). Le lasam sa fiarba cate un minut pe ambele parti, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare (poza 5).
- batem galbenusurile cu zaharul ramas si amidonul (poza 6), adaugam laptele treptat apoi punem pe foc amestecand continuu pana se ingroasa (poza 7)
- Punem bulgarasii de spuma in boluri (poza 8 ), apoi acoperim cu crema de galbenusuri (poza 9)
- Savurati!
Timp de preparare: 30 minute
Filed under: C4. Creme&Souffle-uri