contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lapte De Pasare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Desi este un desert foarte usor, a trecut ceva vreme de cand nu l-am mai facut.
Cand am vazut cat de repede a disparut din farfurii mi-am promis ca o sa repet reteta.


Reteta este foarte simpla si rapida: 1 litru de lapte, 4 oua, 4 linguri de zahar (daca va place mai dulce mai puneti o lingura), 2 linguri amidon,un praf de sare

Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul, cu amidonul si cu 100 ml lapte. Restul de lapte il punem la fiert. Intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare.
In momentul in care laptele fierbe, luam cu o lingura galuste de albus pe care le punem la fiert.Le lasam sa fiarba cate un minut pe fiecare parte, apoi le scoatem intr-un castron.
 

Dupa ce am terminat de fiert galustele, luam din laptele cald cateva linguri si amestecam cu crema de oua. Adaugam treptat tot laptele cald si punem din nou pe foc pana obtinem un sos consistent.
Nu rasturnam crema de oua in laptele fierbine pentru ca riscam sa se branzeasca crema.


Pofta buna!