Lapte De Pasare
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Este un desert pe care eu il prefer iarna putin caldut, si vara receeeee si bun.
Ingrediente:
1,250 ml lapte ( ca sa iese sos mai multicel)
10 linguri zahar
6 oua
2 plicuri zahar vanilat
2 linguri amidon
4 lingurite nutella ( sau 2 lingurite cacao)
Pentru inceput punem laptele cu zaharul vanilat la fiert intr-o cratita mai mare.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu putina sare . Cand sunt gata, punem si 3 linguri de zahar si mai batem pana cand acesta se topeste.
Cand laptele incepe sa fiarba, cu o lingura luam din albusuri si punem in lapte. Galustele se vor umfla in timp ce fierb. Dupa 1 minut le intoarcem cu grija si pe partea cealalta.
Le scoatem cu spumiera si le punem intr-o strecuratoare.
Intr-o oala mai mica amestecam galbenusurile cu restul de zahar si cele 2 linguri de amidon.
Adaugam apoi in laptele in care am fiert galustele, si dam la foc amestecand pana se ingroasa
Punem cate 2-3 galuste in castronele sau cupe de inghetata, turman peste ele sos din belsug. Oprim putin sos pe cate il amestecam cu nutella pentru decor.