Lapte De Pasare
articol scris de retetelebunicii blog retetelebunicii.ro
Pentru altii venitul socrilor la ei acasa e un calvar. In cazul nostru e o placere si probabil asa va fi intotdeauna. De data aceasta am gatit cu toti lapte de pasare (o alta pofta a Madalinei din aceasta perioada ). Preparatul va iesi MULT mai bun daca va ajuta si bebelul din burtica mamicii lui
Ingrediente
- 1,5 l lapte
- 200 g zahar
- baton de vanilie (sau esenta de vanilie)
- 6 oua
- optionala: 1 lingura de faina
Mod de preparare
Se bat albusurile cu 100 g zahar pana cand se face o spuma tare. Se pune laptele pe foc impreuna cu 50 g zahar si vanilia.
Cand incepe sa fiarba laptele se ia cu o lingura din spuma de ou si se pune in lapte. Nu se pun multe, astfel incat sa ai loc pentru a le intoarce de pe o parte pe alta. Se lasa fiecare bulgaras de spuma maxim 2 minute in lapte pentru a se intari dupa care se intoarce. Se scot din lapte cu ajutorul unei spumiere si se pun intr-un castron.
Se freaca bine galbenusurile impreuna cu 50 g zahar si se adauga treptat laptele fierbinte peste ele. Se pune apoi la foc mic si amesteci incontinuu pana se ingroasa compozitia (poti amesteca impreuna cu galbenusurile si o lingura de faina, daca vrei ca laptele sa fie mai gros).
Compozitia astfel obtinuta ee toarna fierbinte peste bulgarasii din spuma. Apoi se da la rece.
Lapte de pasare este o reteta ce a fost publicata pe siteul Retetele Bunicii .ro