contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lapte De Pasare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


INGREDIENTE:
1 l lapte
6 oua
12 linguri zahar
2 linguri amidon alimentar
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita de cacao pentru decor
PREPARARE:
Laptele cu zaharul vanilat se pune la fiert intr-o cratita. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma adaugand treptat 8 linguri de zahar. Cand laptele incepe sa fiarba, se da focul mai incet si se pun cu lingura galuste de albus. Se intorc pe ambele parti si nu se lasa mai mult de cinci minute. Se scot usor cu o spumiera si se pun intr-o strecuratoare. Se repeta operatiunea pana ce se termina tot albusul. Galbenusurile se freaca cu zaharul ramas, amidonul si 2-3 linguri de lapte. Compozitia obtinuta se adauga in laptele cald, se pune cratita din nou pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se pun cate 2-3 galuste de albus in boluri peste care se toarna crema de lapte. Se decoreaza cu cereale de ciocolata si putina crema de lapte amestecata cu o lingura de cacao.

POFTA BUNA!


Articol recomandat de chitacornelia.blogspot.com