Lapte De Fistic
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Ieri a plouat torential si spre seara era inca umed si cald iar salcamii imprastiau un parfum imbietor, unul care ar pune la colt miresmele imbutaliatele ale oricarei marci de lux. Intr-un asemenea moment de pace si liniste (cupcake era la plimbare cu bunica) m-am apucat eu de desfacut 500g de fistic crud (imi amintesc acum de cele 100 de alune de padure desfacute manual ). Munca de chinez, va spun. Ca sa nu mai amintesc despre durerea provocata in urma umflarii degetelor. Chiar nu pricep de ce nu se gaseste si la noi fistic decojit!
Oricum, ideea e ca iubesc aroma fisticului! Inghetata, creme, baclava, bomboane – toate mi se par divine atunci cand contin fistic! Asa ca, spre linistea sufletului meu si potolirea poftei va propun sa degustam impreuna prima reteta delicioasa (dintr-un sir de vreo trei) cu fistic: laptele de fistic!
Lapte de fistic (pt 1 portie)
-
3 lg pline de fistic crud decojit
-
250 ml apa plata
-
sirop de agave dupa gust (cel de pe suplimente l-am descoperit de curand si mi se pare cel mai aromat si gustos)
-
1 boaba cardamom
Se pun toate in blender si se mixeaza 1 minut. Se strecoara printr-un tifon curat/panza/strecuratare deasa iar pulpa ramasa se poate servi la micul dejun, cu cereale sau pe paine, cu miere.
Printesa mea are deja 3 luni si jumatate si pe zi ce trece ma uimeste tot mai mult cu ghdusiile si zambetele ei. Nu imi mai pot imagina viata fara ea asa cum nu imi mai amintesc cum era inainte de ea. TOTUL a inceput odata cu nasterea ei: speranta, optimisml, bucuria, pacea interioara…