Lapte Cu Ceapa, Cimbru Si Cuisoare Pentru Tuse
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Un remediu stravechi si recunoscut impotriva durerilor in gat si a tusei este laptele cu ceapa; laptele avand proprietati calmante, iar ceapa antibacteriale. In plus, amestecul inseamna un aport important de vitamina C.
Substantele active din aceasta reteta se armonizeaza perfect.
- 3 cepe mari
- cuisoare
- 1 lingurita zahar brun
- 1 crenguta de cimbru
- apa
- 1/2 cana de lapte
Se toaca cepele cu coaja cu tot si se amesteca intr-un recipient cu cuisoarele, zaharul, cimbrul si ceva apa. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 2 ore, adaugand din cand in cand apa. Se trece deconctul printr-o strecuratoare si se infierbanta laptele. Se amesteca in cantitati egale decoctul cu laptele si se bea de 3 ori pe zi. Daca doriti sa beneficiati de tot continutul de vitamina C al cepei, preparati amestecul al rece:amestecati ceapa cu zaharul si lasati-le 12 ore. Adaugati apa si extrageti sucul prin presa. Procedati ca mai sus.
Foto: Rakka