Lapte Condensat
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Se amesteca apa cu untul, zaharul si vanilia. Se adauga laptele praf si se amesteca pana devine gros. Se poate pastra in frigider max. 1 saptamana.
E o reteta minunata (cu grad mare de dificultate, dupa cum puteti observa :P) ...o reteta pe care o caut de secole! :))
...dar pe care, iata, de-acum o pot prepara in casa datorita Paulei :)
Mii de multumiri, Paula draga!!!
Laptele condensat se foloseste cu maaare succes la torturi si prajituri, innobilandu-le crema...
Eu l-am folosit la prea-gustosul Milch Schnitte ;)
Reteta preluata de la Paula M.
P.S. ...si pentru ca mi-a placut atat de mult laptele asta condensat, va mai impartasesc inca o varianta a mult-doritei retete, la fel de delicioasa, preluata de la Nuzi :) ...fara poze, din pacate...
Ingrediente:
-500g zahar pudra (cu amidon ar fi ideal)
-375 ml lapte
-45g unt
Se pun toate ingredientele intr-o cratita pe foc la flacara mica pana se topeste zaharul si untul, apoi se mareste flacara si se fierbe 10-15 min. (se calculeaza din momentul in care a inceput sa fiarba)
Mare atentie la cratita, caci laptele se umfla!!!
Se foloseste rece...cand se mai ingroasa (varianta asta e un pic mai "curgatoare" :P)