Lapin A La Cocotte
articol scris de barzuka1 blog epurasha2bb.blog.gustos.ro
Despre iepure si carnea de iepure am scris un articol aici http://www.ardei-iute.ro/iepurasul-sau-despre-iepure , sper sa va placa si veti gasi acolo linkuri si catre cateva retete faimoase cu carne de iepure ale unor chefi.
O reteta frantuzeasca de tocanita de iepure la caserola foarte apreciata .Pentru ea va trebuie o craticioara cu capac.
- carne de iepure
- 3 felii groase de Bacon,
- 3 cepe taiate pestisori,
- 2 graunti de usturoi
- tocati marunt,
- 3 linguri faina,
- 1 cana cu supa de vita cu bulion strecurata,
- 60 ml vin rosu, cimbru uscat,
- patrunjel uscat,
- 2 frunze de dafin
- cateva ciuperci champignion,
- sare si piper
Se prajeste baconul intr-o cratita pana cand se topeste grasimea si apoi se indeparteaza, pastrand in cratita grasimea.In acea grasime se calesc ceapa si usturoiul.Se adauga bucatelele de iepure si se lasa la foc mediu pana ce carnita devine aurie.Se presara faina si se mai lasa pe foc 5minute sa se rumeneasca dupa care se adauga supa de vita, patrunjelul, cimbrul, lamele de ciuperci, vinul si foile de dafin. Se acopera cu capacul cratita si se lasa cam o ora sa fiarba inabusit, adaugand la nevoie din nou supa.Se adauga sare si piper si se serveste cu piure de cartofi sau cu teietei cu ou sotati in unt. Eu am servit cu piure si cu painica prajita cu unt, cimbru si usturoi.