Langosi Cu Smantana, Usturoi Si Branza

articol scris de cna2002 blog bucatariacameliei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

In fiecare an mergem la Felix ca sa ne tratam oasele. Pe mine ma doare cand umarul drept, cand cel stang, cand mijlocul, le iau pe rand, dar Nae are coxatroza si o are de multi ani, asa ca nu radeti ca mergem ca mosii la bai ca boala nu alege, ci loveste. Oricum mie imi place ca e apa calda in comparatie cu marea unde tremur de-mi crapa dintii pana intru in apa. Ca nu am cluburi ca la mare? Am la Oradea si sunt si mai ieftine. Plus ca poti trece oricand la unguri. Singura mare care-mi place este Marea Mediterana. Acolo intru fara probleme in apa. De, fiecare cu mofturile lui. Si acum sa va zic de ce am pomenit de Felix. Acolo e singurul loc unde mananc langosi cu smantana, usturoi si branza. Nu stiu daca ei fac reteta mea sau este coca goala, dar reteta gasita de mine e super.
-1 kg faina
-1 cub de drojdie proaspata
-sare
-2 galbenusuri
-500 ml lapte caldut
-200ml smantana
Acestea de sus au fost pentru aluat.
-ulei pentru uns punga, pentru intins langoasa, pentru facut maioneza de usturoi si pentru prajit
-usturoi
-smantana
-telemea de oi
Se framanta din toate ingredientele un aluat



