Langosi Cu Smantana, Usturoi Si Branza
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
1kg faina
1 cub de drojdie proaspata
sare
2 galbenusuri
500ml lapte caldut
200ml smantana
Acestea de sus au fost pentru aluat.
ulei pentru uns punga,intins langoasa si pentru prajit
usturoi
smantana
telemea de oi
Se framanta din toate ingredientele un aluat care se pune intr-o punga unsa cu ulei si se lasa la dospit in frigider (se poate tine si o saptamana).
Cand a crescut se rupe cate o bucata din el si se intinde pe o planseta unsa cu ulei (eu am facut direct pe masa) un rotund caruia i se face cu degetul o gaura in mijloc. Se pune intr-o tigaie cu mult ulei si se prajeste pe ambele parti.
Faceti cate langosi doriti.
Se curata 2 capatani de usturoi, se piseaza si se face o maioneza din el (exact ca maioneza, dar se pune foarte, foarte putin ulei la frecat ca se taie repede). Cand s-a terminat de facut maioneza se toarna peste ea smantana si se amesteca bine. Se ia o langoasa si se unge cu o pensula din amestecul de usturoi cu smantana.
Se rade peste ea telemea de oaie data prin razatoarea cu gauri mici. Se poate unge si cu gem, dar mai buna este cu branza, usturoi si smantana.