Langosi Cu Branza
Sursa Langosi cu branza
articol scris de Delia blog mancarurisimple.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am zis ca nu postez despre ei, ca-s destul de banali. Foarte buni, in orice caz. Tot incerca C. sa-mi explice diferenta dintre colacei, langosi, turce. Si-mi cerea sa-i fac colacei. In fine, n-am inteles cum sta treaba cu fiecare si nici ce vrea el sa rezulte din aluatul fript. Pana la urma, mi-o amintit bunicul meu cum faceau babele turtele la sat si procedez si eu ca ele acum, iasa niste turte bune de tot. Zau. Fac un aluat din 1 kg de faina, 650 ml apa, 4 linguri de ulei, 1 lingura de sare si 2 cuburi de drojdie proaspata (dizolvata cu o lingurita cu varf de zahar in apa calduta, din cei 650 de ml) sau 2 plicuri de drojdie uscata. E aluatul din care fac si pizza si o paine tare buna sau focaccia, vedeti aici ce si cum. Acum fac si langosi tot din el.
Cum spuneam, procedez asa cum mi s-a transmis pe cale orala, deci cam cum faceau babele. Dupa ce dospeste aluatul asta un ceas, iau din el cat cred de cuviinta (de regula jumate sau un sfert) si-l intind in foaie subtire de tot, aproape transparenta, pe suprafata unsa cu ulei. Apoi il rulez strans si il tai in bucati egale, pe care le depozitez pe o tava mare, unsa si ea cu ulei. Asa fac eu, acuma fiecare cum i se pare mai usor. Intind fiecare bucata cu sucitorul, tot subtire si umplu cu branza, de care am. Impatur, lipesc bine marginile sa nu iasa branza si C. le prajeste. Se umfla bine de tot in tigaie, nu va speriati, e de bine. Indicat e sa folosit o branza cat mai uscata. Sunt tare bune, desi se pare ca nu-s colacei ... De-asta eu zic ca-s langosi, turce din aluat de pita (ceva mai bine hidratat), mai exact.